Sparta ION foutcode E0005

Een communicatie storing met Sparta ION foutcode E0005 kwam afgelopen maandag tijdens het fietsen naar het werk tevoorschijn op het display. Daarna viel het display uit en stopte de ondersteuning, nou daar sta je dan met je regenpak aan en nog 6 km te gaan tot de eindbestemming. Zonder ondersteuning valt het best tegen om te fietsen, in het begin voelt het als tegenwind, alsof er iemand met een elastiek aan je fiets trekt van achter. Het display kon ik wel aanzetten, maar viel na 10 seconden weer uit en alles stond op “0” ook de totaalstand en de tijd, ook knipperden alle groene ledjes op de accu.

Ondersteuning werkt weer

Aan het einde van de dag weer naar huis zonder ondersteuning, op een gegeven moment zag ik dat de snelheid weer werd weergegeven en ook de accucapaciteit en als ik de ondersteuning op 3 zette merkte ik dat er een klein beetje hulp was. Op een veilige plek gestopt en via de “mode” knop in het menu van het display gekomen, heb toen bij “onderhoud” op “kalibreren” gedrukt en kreeg de melding “instelling OK” toen met de “mode” knop het menu verlaten. De ondersteuning uitgezet en met de verlichtingsknop “gekalibreerd”, tot mijn verbazing werkte toen alles weer.

Bijna thuis met Sparta ION Foutcode E0005

Tijdens de rit naar huis ging het verder goed tot ik het dorp binnenreed, op de straatstenen waar de fiets wat meer trilt viel het display weer uit maar de ondersteuning niet, die stopte pas na 15 seconden. Na het avondeten heb ik toen zelf nog het volgende gedaan: de accu een aantal keren in en uit de bagagedrager gehaald, de stekker die vlakbij de motor zit een aantal keer los en vast gemaakt en het display een aantal keer teruggeplaatst evenals de stekker onder aan het display en de fiets nogmaals gekalibreerd. Tijdens de proefrit over dorp geen problemen meer gehad.

De volgende 2 dagen heb ik probleemloos naar het werk gefietst, totdat op donderdag tijdens de reis naar huis het begon te regenen en de fiets na 5 km weer uitviel met de Sparta ION foutcode E0005 communicatiestoring. Thuis gekomen de fiets aan de lader gezet, maar op het display stond niet “bezig met laden” toen ik de stekker van de motor losmaakte stond de “bezig met laden” wel op het display. Vandaag de fiets bij de fietsenmaker gebracht om deze storing te laten verhelpen en wacht nu hun bericht af. Heb inmiddels 1200 km afgelegd en hoop snel weer te kunnen fietsen, want als alles het doet is het echt een wereldfiets.

Update

De fiets vanavond opgehaald bij de fietsenmaker, ze hebben op advies van Sparta een rubber hoesje gemonteerd over de stekker van de motorkabel. Waar de kabel de motor ingaat zag ik een soort transparante pasta zitten en ook in de as van de motor zit nu in de kleine gaatjes een beetje van dat spul. En verder hebben ze de stekkers met de kabels in het dokkingstation van de accu anders gemonteerd, er kon water in de stekkers komen en dat gaf deze storing. Dus we fietsen weer vrolijk verder en zien wel of het opgelost is, ben benieuwd bij de volgende regenbui?

Ik denk dat ze ook nog een software-update hebben gedaan, want de mogelijkheden van het display zijn uitgebreid met het volgende: lichtsterkte van het display is instelbaar, indicatie gem. snelheid kan getoond worden, keuze tussen Celsius en Fahrenheid, keuze tussen Km en Mijlen. Dus het is zeker de moeite waard om je ION aan de laptop te hangen bij de fietsenmaker.

1 gedachte over “Sparta ION foutcode E0005”

  1. Pingback: Foutmeldingen Sparta ION worden getoond op het display

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven