Categorie├źn
Elektrisch fietsen

Foutmeldingen Gazelle Panasonic Systeem

Foutmeldingen Gazelle Panasonic Systeem

De componenten van de elektrische fietsen met het Panasonic systeem worden voortdurend automatisch gecontroleerd. Als er foutmeldingen Gazelle Panasonic Systeem worden vastgesteld verschijnt de foutcode op het display.

Wanneer een foutmelding getoond wordt, kan je deze verhelpen door de oplossing uit de onderstaande tabel uit te voeren. Of laat een reactie achter onderaan dit bericht.

Foutmeldingen

FoutcodeOmschrijvingOplossing
E1Rotatiesensor fout, heeft u de aan/uit toets ingedrukt terwijl u aan het fietsen was?Druk zonder te trappen op de aan/uit toets om de fiets in te schakelen. Als het probleem niet is opgelost, raadpleeg uw Gazelle specialist
E3Batterijverificatie fout, de batterij wordt niet herkend als een originele batterijPlaats de originele batterij
E5Schakelverificatie fout, het display kan niet gedetecteerd wordenControleer de kabelverbindingen en de contactpunten van de houder en het display
E6Trapkrachtsensor foutSchakel het systeem weer in, als het probleem niet is opgelost, raadpleeg uw Gazelle specialist
E7Trapkrachtsensor foutRaadpleeg uw Gazelle specialist
E8Hall IC errorControleer de kabels tussen de accuhouder en de motor, raadpleeg uw Gazelle specialist
E9Motoreenheid foutRaadpleeg uw Gazelle specialist
ECSnelheidssensorControleer de kabel tussen de accuhouder en de snelheidssensor, raadpleeg uw Gazelle specialist
EFMotoreenheid update foutRaadpleeg uw Gazelle specialist

7 reacties op “Foutmeldingen Gazelle Panasonic Systeem”

Goedemorgen, mijn gazelle fiets gaat veel te snel bij het trappen vliegt hij naar 25 dan opeens geeft hij een storing aan E 10 en stop dus de accu eraf gedaan en weer opnieuw dan gaat hij direct naar de 25 als ik trap en na een poosje weer E -10 storing

Ik ben in het bezit van een E-Bike Gazelle Orange met een orginele Panasonic batterij Gold en geeft toch een E3 fout. HIj is wel eens bekeken door een techneut, maar heeft niks kunnen vinden de batterij is origineel.
Heeft u nog enig idee wat het kan zijn..

Ik heb dezelfde storing. E3 foutmelding op het display en de batterij op het display knippert terwijl er een originele Gazelle Gold batterij inzit. ik heb de batterij al een keer gereset maar dat mocht ook niet baten. Graag meer informatie over deze storing anders dan, plaats originele batterij. @Gazelle: Vermeld dan ook even wat je moet doen indien je wel een originele batterij geplaatst hebt en je toch deze foutmelding krijgt.

Heb een fout melding in mijn display, van mijn Gazelle fiets Orange Van mijn e-bike met Bosch motor,
de melding is 503.

Gaarne een reactie Ria.

Bij het plaatsen van het Panasonic midden display begint het direct te branden zonder de aan/uit knop aan te raken. De klok kun je instellen maar blijft niet staan. En de ondersteuning en verlichting werken ook niet meer. Zolang hij op de fiets zit kun je hem ook niet uitschakelen.

Dank je wel voor het handig bij elkaar zetten van foutmeldingen.
In de originele handleidingen is hier niets over te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *