Storing in de Sparta ION software

Wat was er aan de hand, storing in de Sparta ION software? De GLS Plus staat in de stalling altijd aan de lader, ik heb de fiets nu bijna 3 maanden en er staat 1720 km achter de totaalstand. Vandaag kom ik bij de fiets en zie dat het display 100% aangeeft, dit is anders dan anders. Normaal als er geladen wordt staat er ..bezig met laden.. en anders is het Sparta logo zichtbaar of het display is helemaal uit.

Ik vertrouw het niet en maak de lader los van de fiets, het valt mij gelijk op dat de verlichting niet aanspringt en er wordt geen ondersteuningsstand op het display weergegeven. Ik druk op de menutoets en blader door de functies en zie dat de totaalstand op 0 km staat, hier klopt iets niet! Als ik de trappers ronddraai wordt er ook geen snelheid weergegeven en de ondersteuning heeft maar 3-standen i.p.v. 5-standen. Ook kan ik het automatisch laden niet aan of uit zetten. Ik denk wat nu, morgen heb ik de fiets weer nodig om naar het werk te fietsen.

Zekering

Ik besluit om het kapje aan de onderkant van het frame los te maken en de zekering op te zoeken. Mijn vorige fiets was een RXS Plus en heeft ook een keer een soortgelijke storing gehad. Ik heb de zekering verwijdert en na een halve minuut weer teruggeplaatst. Daarna het kapje weer gemonteerd en het display weer op het stuur geplaatst, het display gaf niets aan en ook met de pijltjestoetsen ging het display niet aan.

De lader aansluiten

Nadat de lader was aangesloten gaf het display 88% aan en ..bezig met laden.. toen de lader uitgezet en de kabel los gemaakt van de fiets. Het display sprong aan en toonde een accu capaciteit van 88%. En toen deed alles het weer, in het menu de tijd weer goed gezet en de fiets gekalibreerd.

Proefrit

Tijdens de proefrit ging alles goed, alles werkt weer en ik heb het gevoel dat de ondersteuning krachtiger is. Al met al een rare storing in de Sparta ION software, Foutmeldingen Sparta ION kan je hier lezen. Ik zal morgen even de fietsenmaker bellen en mijn verhaal vertellen, maar ik denk dat zij hetzelfde hadden gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven