Foutcode 532 Bosch

Foutcode-532-Bosch

Foutcode 532 Bosch komt veel voor in de reacties in een ander blogartikel op deze website. In de reacties van het artikel Foutmeldingen Bosch Active Line kom je ze tegen onderaan het artikel. Maar waarom staat deze foutcode zo vaak beschreven in de reacties?

In het lijstje met zoekwoorden voor deze website staat “foutcode 532 bosch” bovenaan bij de meest gebruikte zoekwoorden in Google. Dus er is iets met dit zoekwoord aan de hand?

Foutcode 532

Foutcode 532 hoort bij de foutmeldingen van het e-bike systeem van Bosch. Dit systeem wordt gebruikt op elektrische fietsen van verschillende fietsfabrikanten. Dit e-bike systeem bevat een aantal onderdelen en componenten die met elkaar communiceren voor een goede werking. Als de werking of communicatie verstoord is door een gebrek, slecht contact of defect component komt er een foutmelding te staan op het display van de fiets. Maar foutcode 532 staat niet in het foutcode lijstje in de handleiding van de fiets.

Het lijkt een foutcode die vele oorzaken kan hebben, in de reacties in het andere artikel lijkt toch wel de rode draad van de klachten te zijn dat er ergens een slechte verbinding of contact is.

Wat kan je zelf proberen?

Als je onderweg bent met deze foutcode 532, probeer dan eerst om het e-bike systeem uit te zetten en daarna opnieuw aan te zetten. Maakt dit geen verschil, plaats dan het display opnieuw in de houder en doe hetzelfde met de accu.

Heb je zelf een spuitbusje contactspray, spuit dan eens op de achterkant van het display de contactjes in en doe hetzelfde met de contacten van de accu en de houder.

Naar de fietsenmaker

Als de foutcode 532 nog steeds terugkomt, kan het ook aan de kabel liggen die tussen de accu en de motor is gemonteerd. Voor dit klusje kan je beter naar de fietsenmaker gaan. Heb je zelf nog aanvullingen of andere ervaringen met deze foutcode, laat dan hieronder een reactie achter.

5 gedachten over “Foutcode 532 Bosch”

 1. Ongeveer hetzelfde probleem gehad. Kabel tussen motor en accu is vervangen door de fietsen maker. Niet zelf proberen te doen !!!

  1. Mag ik vragen wat dat heeft gekost? Hier hetzelfde probleem en dat kostte 155 euro. 67 voor het kabeltje en 88 euro arbeidsloon. Daarbij gaf de fietsenmaker aan dat hij niet eens het hele uur had berekend, nadat ik aangaf dat ik dit best veel vond

 2. Sinds enige tijd krijgt mijn vrouw op haar Kreidler met Boschmotor en accu op haar fiets de foutcode 532. Accu gewisseld en nu valt regelmatig de verbinding weg zichtbaar in het display van mijn fiets, lijkt volgens mij op een probleem met de accu !!!!!

 3. T van den Hoek

  Mijn man en ik hebben allebei een e-bike met Bosch middenmotor en beide 400 kW accu’s passen op beide fietsen. Mijn fiets en dus ook de accu is ouder. Sinds +/- 1 jaar krijgt mijn man met “mijn” accu de foutmelding 532. Sinds gister krijg ik op mijn fiets met mijn accu ook de foutmelding 532.
  2 jaar geleden hebben we 2 extra batterijen gekocht, Bosch 500 kW, die we bij langere afstanden altijd meenemen dus gelukkig kon ik wel verder fietsen ????

  1. Ik had een week lang foutcode 530 en 532, vandaag mijn fietsenmaker gebeld en langsgegaan.
   De fietsaccu werd daar uitgelezen, ze zeiden dat het een softwarefout was.
   5 min later kwam zij naar mij toe, en zei dat de software nu een update heeft gehad, en dat het nu over zou zijn.
   Even afwachten, heb er wel een goed gevoel over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *