Bosch Purion display

Purion-display

Het Bosch Purion display is de compacte boordcomputer voor elektrische fietsen. Het display heeft een nette uitstraling op het stuur van je fiets en toont handige informatie over het Bosch eBike systeem.

Overzichtelijk display

Op het overzichtelijke Bosch Purion display zijn de volgende gegevens te zien:

 • Laadtoestand van de accu
 • Snelheid
 • Rijmodus
 • Actieradius
 • Tripafstand
 • Totale afstand

Goede leesbaarheid

Het spiegelvrije display dat van achter wordt verlicht is ook in direct zonlicht goed afleesbaar. Ben je onderweg in het donker, ook dan is het display verlicht om alle gegevens goed te kunnen zien.

Bediening

Het elektrische systeem van je e-bike kan je aanzetten en uitzetten door de knop op de bovenzijde van het Purion display in te drukken of de knop aan de zijkant van de fietsaccu gebruiken.

Door de “min” knop ingedrukt te houden kan je schakelen tussen de verschillende functies van het display. Door de “plus” knop ingedrukt te houden schakelt de verlichting in, druk je beide knoppen tegelijk in dan kan je de tripafstand resetten.

In het display zitten batterijen die wel eens vervangen moet worden. Lukt het niet om de fiets in te schakelen via het display, gebruik dan de knop op de fietsaccu. Het display wordt door twee CR2016 knoopcellen van spanning voorzien. Bij lege batterijen verschijnt er “Low Bat” in het display.

De duwhulp kan worden ingeschakeld door op de knop “walk” te drukken en dan binnen 3 seconden op de “plus” knop, deze knop ingedrukt houden om de walk functie te gebruiken.

Wil je liever mijlen gebruiken op het display, druk dan de “min” toets ingedrukt te houden en dan kort op de aan/uit toets drukken.

Staat de verlichting aan bij het uitzetten van de fiets, dan gaat het licht ook weer aan een volgende keer dat de fiets weer wordt aangezet.

E-bike accu

Als de accu leeg is wordt de ondersteuning uitgeschakeld, er is nog wel voor ongeveer 2 uur stroom in de accu voor de verlichting.

Aanduiding foutcode

De componenten van de eBike worden voortdurend gecontroleerd, als er een fout wordt vastgesteld verschijnt deze op het display. Hieronder een overzicht van de mogelijke foutcodes:

 • 410 – Een of meerdere toetsen van de boordcomputer zijn geblokkeerd. Controleer of er toetsen zijn vastgeklemd, bijv. door binnengedrongen vuil. Reinig de toetsen indien nodig.
 • 414 – Verbindingsproblemen van de bedieningseenheid. Aansluitingen en verbindingen laten controleren.
 • 418 – Een of meerdere toetsen van de bedieningseenheid zijn geblokkeerd. Controleer of er toetsen zijn vastgeklemd, bijv. door binnengedrongen vuil. Reinig de toetsen indien nodig.
 • 419 – Configuratiefout. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
 • 422 – Verbindingsprobleem van de aandrijfeenheid. Aansluitingen en verbindingen laten controleren.
 • 423 – Verbindingsprobleem van de eBike-accu. Aansluitingen en verbindingen laten controleren.

1 gedachte over “Bosch Purion display”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *