Huawei Watch GT2

Huawei Watch GT2

De Huawei Watch GT2 is een stijlvolle smartwatch voor iedereen die de voordelen, bruikbaarheid en gemak van een smartwatch willen ervaren. Je kan hem gebruiken tijdens je sportieve activiteiten en trainingen, maar ook alledaags als horloge voor de tijd en het bekijken van je meldingen via je smartphone. Deze smartwatch is met de Huawei gezondheidsapp met je smartphone verbonden.

Dit artikel is geen verkooppraatje, maar een eerlijk verhaal waarom ik bij deze smartwatch ben uitgekomen. Het idee om voor een smartwatch te kiezen is ontstaan, omdat ik de notificaties van mijn smartphone (een Motorola G60) ook op een horloge wilde zien. Het leek mij wel makkelijk om snel even te kijken wat de melding is en of die gelijk actie vereist van mijn kant. Voor de aankoop van dit soort producten kies ik persoonlijk altijd voor “CoolBlue” en gebruik hun app op mijn smartphone.

Welke smartwatch moet ik nu kiezen?

Bij de zoektocht in de CoolBlue app naar welke smartwatch het moest worden kon ik moeilijk een keuze maken, heb eerst maar de prijs gefilterd, want ik ga geen honderden euro’s uitgeven aan mijn eerste smartwatch. Ik heb ook eerst nog eens gevraagd in mijn omgeving welk merk hun hebben en wat ze er allemaal zo mee kunnen doen.

Inmiddels zag ik bij de specificaties van diverse watches ook het besturingssysteem staan zoals: Wear OS, Watch OS, Fitbit OS, Garmin OS, Harmony OS. Wat een diversiteit aan verschillende OS’en (besturingssystemen), zelf heb ik een Motorola G60 die draait op Android 12, dus de smartwatch moet hier wel mee kunnen werken. Ik zag wel dat de Apple watch draait op Watch OS en gebruik maakt van een Apple smartphone, dus deze valt dan af.

Wear OS is van Google las ik, en geeft een fijne beleving van je smartwatch i.c.m. je smartphone, ik las dat je zelfs apps kan installeren en Maps gebruiken. Ook de Google agenda is dan zichtbaar op je Smartwatch, allemaal wel leuk dit, maar de prijs van zo een Smartwatch is toch ook weer enkele honderden euro’s.

Mijn eerste smartwatch

De Huawei Watch GT2 is mijn eerste smartwatch geworden, ik heb hem ook besteld bij CoolBlue. Lekker vlot geleverd de volgende dag binnen 24 uur, topservice! Gekozen voor het merk Huawei omdat iemand hier goede ervaringen mee had en tevreden was over deze smartwatch. Het is niet het nieuwste model, maar wel goede reviews en een leuke prijs om mee te beginnen.

De Huawei Watch GT2 zit netjes verpakt in een zwart vierkant doosje, met daarbij een oplaadkabel en een snelstart handleiding. In de reviews had ik al gelezen eerst de gezondheids app van Huawei te installeren op mijn smartphone, voordat ik de smartwatch voor de eerste keer aanzet. Na het aanzetten gelijk de watch gekoppeld met mijn smartphone via bluetooth, dat ging zonder problemen.

De Huawei Watch GT2 verder ontdekken

Een aantal instellingen van deze watch gaat via de gezondheidsapp van Huawei op mijn smartphone. Als je deze app opent dan zie je op het beginscherm een aantal tegels waarin informatie komt te staan over je gezondheid. In het begin staat hier nog niet zoveel, maar na enkele dagen kan je al wat gegevens terugkijken.

Sportgegevens

Bij de “sportgegevens” staan de trainingen die je bij kunt houden, voor mij zijn dit tot nog toe alleen maar fietstochtjes en wandelen. Je kan een training starten via de smartwatch en als het GPS signaal binnen is start je de training door op de onderste knop te drukken. Tijdens de training kan je ook pauzeren, als je bijvoorbeeld stopt om iets te drinken of te rusten. Aan het einde van de training geef je aan dat je wilt stoppen en kan je de training opslaan, gelijk kan je dan op de watch de trainingsgegevens zien en opslaan. Later kan je in de app de sportgegevens terugvinden en bekijken.

Gezond leven

“Gezond leven” is de volgende tegel in de gezondheids app. Hier kan je taken invullen die met gezondheid te maken hebben zoals:

  • Opstaan
  • Water drinken
  • Medicatieherinnering
  • Dagelijkse glimlach
  • Ademhaling
  • Stappentelling
  • Slapen

Je kan zelf deze taken invullen en dan het aantal voltooide taken bijhouden voor iedere dag.

Hartslag

Zodra je de Huawei Watch om je pols draagt, wordt je hartslag gemeten, deze is in grafiekvorm terug te zien op de tegel “hartslag”. Als je de watch regelmatig draagt kan je mooi zien wat je hartslag doet gedurende de dag, ook wordt het hartslagbereik aangegeven. Je ziet dan de laagste en de hoogste hartslag.

Stress

Op de tegel “stress” zie je de stress, hiervoor moet je eerst een stresstest doen. Deze test bestaat uit een aantal vragen die je moet beantwoorden. Ook kan je in de grafiek mooi zien wat je stress niveau doet gedurende de dag.

Gewicht

Ook je gewicht kan worden bijgehouden, deze kan je zelf invoeren. De app toont dan een grafiek, of laat per dag het gewicht zien.

Slaap

Het slaapgedeelte vindt ik zelf interessant om te bekijken, je moet dan wel ’s nachts je watch omhouden om je slaap te kunnen meten. Na een nachtje slaap kan je mooi zien welke soorten slaap je hebt gehad en of je nog wakker bent geweest ’s nachts. Ook wordt er een heleboel over “slaap” verteld als je doorklikt in de app.

Het tabblad apparaten in de app

Op het tabblad apparaten zie je jouw watch terug, die verbonden is met je smartphone. Hier kan je ook gelijk zien of je watch is verbonden met je smartphone en hoeveel de energie nog is.

Klik je op de watch dan opent er een volgend gedeelte van de app waar je vele instellingen kan doen.

De volgende instellingen kan je hier doen: Gezondheidscontrole, meldingen inschakelen, weerberichten, probleemoplossing, muziek, alarm enz.

Wijzerplaten

Via het gedeelte “wijzerplaten” kan je leuke wijzerplaten of watchfaces downloaden, ze zijn zowel gratis als betaald beschikbaar. Geïnstalleerde wijzerplaten kan je terug vinden onder het kopje “mijn”, je kan hier ook een andere kiezen door er op te klikken en te kiezen voor “Als standaard instellen”.

Je kan ook de wijzerplaten wijzigen op je watch zelf, houdt dan het scherm 2 sec. ingedrukt en kies dan een andere.

Mijn conclusie

Ik ben zeer tevreden over deze Huawei Watch GT2. Het geeft mij leuke informatie over mijn gezondheid. Door het kiezen van een eigen favoriete wijzerplaat, bepaal je zelf wat je wilt zien op je watch. De overige gegevens kan je dan zelf weer opzoeken door naar links te vegen op het scherm. Door op de bovenste knop te drukken kom je in een menu terecht met vele instellingen. Veeg je van boven naar beneden over het scherm dan komen er weer andere instellingen voorbij. En tot slot vindt ik het fijn dat deze watch wel 8-10 dagen met de batterij kan doen voordat je hem moet opladen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.