Lego en Duplo schoonmaken

Ook Lego en Duplo zal af en toe schoongemaakt moeten worden. Hoe kan je Lego en Duplo schoonmaken op een makkelijke manier.

Met de hand

Legoblokjes met stickers, poppetjes en diertjes en dergelijke kun je het beste met de hand wassen. Maak in een emmer, de wastafel of het bad een sopje met bijvoorbeeld afwasmiddel of Dettol. Laat het even weken of laat je kind er een feestje van maken. Poets zo nodig elk blokje even apart en spoel dan goed af. Spreid de blokjes uit op een theedoek en leg er een tweede overheen om alvast de meeste nattigheid weg te nemen. Laat ze verder aan de lucht drogen. Kan ook buiten, maar liever niet in de volle zon i.v.m vervorming.

Lego en Duplo schoonmaken met de wasmachine

De gewone blokjes, zonder stickers e.d. kun je ook schoonmaken in de wasmachine: stop alle blokjes in een kussensloop (of 2 voor het geval er 1 scheurt) of waszak (liefst met rits). Zorg dat je de sloop of zak goed dichtbindt of ritst zodat hij niet open kan gaan tijdens het wassen. Stop ook een aantal handdoeken in de wasmachine om de herrie een beetje te dempen. Gebruik een neutraal wasmiddel, uiteraard geen wasverzachter en zet de temperatuur van je wasmachine op 40 graden of lager. Niet hoger, want dan loop je het risico op vervorming van de blokjes. Schakel de centrifuge-optie uit, zo voorkom je krassen.

Vaatwasser

Ook met de vaatwasser kun je de gewone blokjes reinigen. Als je er niet teveel hebt kun je ze bijvoorbeeld in het bestekbakje doen. Je kunt ook een waszak gebruiken om de blokjes in te doen. Gebruik een programma met een lage temperatuur. Ook de grondplaten van Lego en Duplo kun je schoonmaken met de vaatwasser.

Overige onderdelen van Lego en Duplo schoonmaken

Alle andere onderdelen van Lego en Duplo zou ik voor de zekerheid gewoon met een licht vochtig doekje schoonmaken en direct goed nadrogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven