Categorie├źn
Elektrisch fietsen

Foutcodes van Bafang

Foutcodes van Bafang

Bafang is een Chinese fabrikant van complete e-bike systemen, ze leveren complete pakketten met display, accu en motor. Er zijn motoren beschikbaar voor voor- en achterwielen en middenmotoren, foutcodes van Bafang komen wel eens voor.

Voor een goede samenwerking tussen accu en motor communiceren deze met elkaar via de ingebouwde software.

Als er een storing optreedt in het e-bike systeem wordt dit aangegeven met foutcodes van Bafang, hieronder staat een overzicht met de meest voorkomende foutcodes.

FoutcodeOorzaakOplossing
03Remmen in werkingControleer of een remkabel vastzit
04Gashendel komt niet terug in de beginstandControleer of het gashendel blijft hangen
05Storing in het gashendelControleer het gashendel op schade, check de connectors op draadbreuk
06Laag voltage protectieControleer het batterij voltage
07Bescherming tegen hoogspanningBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
08Fout in de Hall sensor van de motorControleer de motor en motorkabels
FoutcodeOorzaakOplossing
09Storing in de motorfasesControleer de motor en motorkabels
10Temperatuur van de motor bereikt 10, de max. beschermings waardeStop de e-bike voor een pauze
11Temperatuur regelaar te hoogControleer de controller en laat deze afkoelen
12Fout met de huidige sensor in de regelaarBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
13Fout met de temp. sensor in de accuControleer de batterij, laat deze afkoelen of opwarmen
21Fout met de sensor die de snelheid van de wielen detecteertControleer of de sensor is aangesloten, op kabelbreuk of verbogen connectors, controleer de magneetafstand
22BMS communicatiefoutVervang de batterij
25Torsiesensor signalerings foutBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
26Torsiesensor snelheids signaleringBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
30Communicatie foutControleer de verbindingen bij de regelaar, neem contact op met uw dealer

21 reacties op “Foutcodes van Bafang”

Ik krijg steeds op mijn elektrische step de error e 3, en het maakt steeds een piepend geluid. Als ik het uitschakel en op het gas blijf duwen en het weer aanzet, komt er e 4 tevoorschijn. Vanaf ik het loslaat komt er weer e 3 tevoorschijn. Ik kan niet meer rijden door deze error. Weet iemand een oplossing voor dit?

Ik heb geen ervaring met de storingscodes in Het Bafang display van mijn e-bike maar wel op een bepaald moment een knipperende steeksleuteltje in combinatie met het inhouden van de trapondersteuning.
Na het consulteren van de fietsenwinkel waar ik de e-bike had gekocht bklijkt dat deze melding zonder foutcode duidt op het simpele feit dat er onderhoud gepleegd moet worden…..
Staat mij niet bij dat dit verteld is bij de aflevering van de fiets. 1x per jaar dus een onderhoudsbeurt is verplicht anders wordt je op deze wijze wel wakker geschud. Je xal maar halverwege een fietstocht staan van een behoorlijke afstand….

Ik krijg naar vervang e bus kabel 6pins display naar 1t3 kabel de display gaat kan de display op standt 3 zetten dan gaat uit maar kan wel fietsen met ondersteuning

Geeft 30 kilometer per uur aan
Je kunt niet zien op het display hoe voor of.leeg de accu is en de trap ondersteuning kan niet meer ingesteld worden war en hoe kan dit

Ik krijg een error 07 (overspanning),maar als ik de accu en display op een andere gelijke fiets plaats werken deze goed.kan deze code ook komen door een defecte controller of wikkeling?

Ik krijg tijdens het fietsen dezelfde foutmelding code 36. Al slecht dat dat niet in de handleiding van bafang staat. De motor valt uit en kan zelfs het display niet meer uitschakelen. Moet eerst de accu eruithalen en terugplaatsen. Daarna na een tijdje fietsen weer dezelfde code. Fiets dus onbruikbaar na 3 maanden!

Hoi Henk,ook, wij hebben al deze rare codes gezien ,maar blijk toch in de verbindingen te zitten van je kabels bij de controle. En scherm kabel.
Probeer eens de fiets accu’s aan te laten staan en dan bij de motor de controle kabel na je scherm los te maken en na ca 10 seconden weer terug op te zetten .
Wij hebben dit gedaan en totaal geen storingen meer .
En echt we hebben het hele scala gezien.

Hallo in de lijst van foutcode staat code 21.
Dit zou de speedsensor zijn, maar krijg deze melding niet tijdens het fietsen, de snelheidsmeter werkt goed, geeft alles aan.
Kunt u mij uitleggen hoe ik deze foutmelding kan verwijderen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *