Foutcodes van Bafang

Foutcodes van Bafang

Bafang is een Chinese fabrikant van complete e-bike systemen, ze leveren complete pakketten met display, accu en motor. Er zijn motoren beschikbaar voor voor- en achterwielen en middenmotoren, foutcodes van Bafang komen wel eens voor.

Voor een goede samenwerking tussen accu en motor communiceren deze met elkaar via de ingebouwde software.

Voorkom foutmeldingen en storingen, door regelmatig de contacten van het display en de stekkerverbindingen in te spuiten met contactspray.

Als er een storing optreedt in het e-bike systeem wordt dit aangegeven met foutcodes van Bafang, hieronder staat een overzicht met de meest voorkomende foutcodes.

FoutcodeOorzaakOplossing
03Remmen in werkingControleer of een remkabel vastzit
04Gashendel komt niet terug in de beginstandControleer of het gashendel blijft hangen
05Storing in het gashendelControleer het gashendel op schade, check de connectors op draadbreuk
06Laag voltage protectieControleer het batterij voltage
07Bescherming tegen hoogspanningBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
08Fout in de Hall sensor van de motorControleer de motor en motorkabels
FoutcodeOorzaakOplossing
09Storing in de motorfasesControleer de motor en motorkabels
10Temperatuur van de motor bereikt 10, de max. beschermings waardeStop de e-bike voor een pauze
11Temperatuur regelaar te hoogControleer de controller en laat deze afkoelen
12Fout met de huidige sensor in de regelaarBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
13Fout met de temp. sensor in de accuControleer de batterij, laat deze afkoelen of opwarmen
21Fout met de sensor die de snelheid van de wielen detecteertControleer of de sensor is aangesloten, op kabelbreuk of verbogen connectors, controleer de magneetafstand
22BMS communicatiefoutVervang de batterij
25Torsiesensor signalerings foutBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
26Torsiesensor snelheids signaleringBreng uw elektrische fiets naar uw dealer of naar een specialist om de fout te laten repareren
30Communicatie foutControleer de verbindingen bij de regelaar, neem contact op met uw dealer

39 gedachten over “Foutcodes van Bafang”

 1. Hallo

  ik heb een foutcode met mijn bafang display die ik niet kan terug vinden .
  het gaat om de pe instelling .wat moet hier voor waarde ingegeven worden
  4 cijferig .
  wat ik ook probeer niets schijnt te werken .
  wat kan hier de oplossing voor zijn , blijft in deze modus vast staan
  op de fiets van mijn dochter geeft het display aan PE en daaronder psd-n
  alvast bedankt voor het mee denken .

  Cees

 2. Bafang error 36 en weg ondersteuning.
  Was de connectie naar het voorwiel, die loshalen even wachten en weer aansluiten, doet het weer. #Bafang #error #36 #gazelle
  Waarom staat dit niet in de handleiding van mogelijke error codes ?

 3. Zodra het buiten en beetje vochtig is krijg ik meteen de error code E-10 en houdt het hele systeem ermee op waardoor ik zelf moet trappen zover ook maar enige ondersteuning. Fiets staat altijd binnen dus het is niet dat er dikke regenbuien over heen gaan waardoor er water bij de verkeerde draadjes komt ofzo. Van alles aan geprobeerd om connectoren waterdicht te maken maar Niks werkt. Als dat tenminste het probleem is. Hoop dat iemand een idee heeft wat ik kan doen.

 4. Mijn brinkers fiets piept, terwijl deze ongebruikt en niet ingeschakeld is in de schuur staat. Bij controle op het display bij de instelling “ errors” geeft het display error 36 aan! Enig idee wat deze foutcode betekent???? Het is niet terug te vinden in de handleiding van Brinkers (Amslod)…….

 5. Ik heb een bafang voorwiel 48V 500W en krijg code 12H.
  Dit is de 2e keer, bij de eerste keer heb ik de controller/ print vervangen toen deed hij het weer. Nu na 180km weer waarschijnlijk.
  Weet iemand waar dat aan kan liggen?
  Gr Bob

 6. Mijn fiets geeft steeds err26 aan. En dan doet hij het weer even 3 sec dan weer zelfde code heb er 1300 kilo meter mee reden.

  1. Ik heb een Amslodfiets met middenmotor . Vandaag had ik een foutcode 09. Er staat controleer motor en motorkabels. Waar moet ik naar kijken . Ik hoor een gek geluid (loopt aan) als ik net de fiets naar achter loop.

 7. Ik krijg steeds op mijn elektrische step de error e 3, en het maakt steeds een piepend geluid. Als ik het uitschakel en op het gas blijf duwen en het weer aanzet, komt er e 4 tevoorschijn. Vanaf ik het loslaat komt er weer e 3 tevoorschijn. Ik kan niet meer rijden door deze error. Weet iemand een oplossing voor dit?

 8. Ik heb geen ervaring met de storingscodes in Het Bafang display van mijn e-bike maar wel op een bepaald moment een knipperende steeksleuteltje in combinatie met het inhouden van de trapondersteuning.
  Na het consulteren van de fietsenwinkel waar ik de e-bike had gekocht bklijkt dat deze melding zonder foutcode duidt op het simpele feit dat er onderhoud gepleegd moet worden…..
  Staat mij niet bij dat dit verteld is bij de aflevering van de fiets. 1x per jaar dus een onderhoudsbeurt is verplicht anders wordt je op deze wijze wel wakker geschud. Je xal maar halverwege een fietstocht staan van een behoorlijke afstand….

  1. Bij mij moest die onderhoudsbeurt dan al na een paar maand …!
   Complete ramp dit merk is de conclusie na twee jaar ellende
   Daarvoor 8 jaar op eletr fiets van ander merk gereden zonder onderhoudsbeurt en zonder problemen.

 9. Ik krijg naar vervang e bus kabel 6pins display naar 1t3 kabel de display gaat kan de display op standt 3 zetten dan gaat uit maar kan wel fietsen met ondersteuning

  1. Geeft 30 kilometer per uur aan
   Je kunt niet zien op het display hoe voor of.leeg de accu is en de trap ondersteuning kan niet meer ingesteld worden war en hoe kan dit

 10. Ik krijg een error 07 (overspanning),maar als ik de accu en display op een andere gelijke fiets plaats werken deze goed.kan deze code ook komen door een defecte controller of wikkeling?

  1. Ik krijg tijdens het fietsen dezelfde foutmelding code 36. Al slecht dat dat niet in de handleiding van bafang staat. De motor valt uit en kan zelfs het display niet meer uitschakelen. Moet eerst de accu eruithalen en terugplaatsen. Daarna na een tijdje fietsen weer dezelfde code. Fiets dus onbruikbaar na 3 maanden!

   1. Hoi Henk,ook, wij hebben al deze rare codes gezien ,maar blijk toch in de verbindingen te zitten van je kabels bij de controle. En scherm kabel.
    Probeer eens de fiets accu’s aan te laten staan en dan bij de motor de controle kabel na je scherm los te maken en na ca 10 seconden weer terug op te zetten .
    Wij hebben dit gedaan en totaal geen storingen meer .
    En echt we hebben het hele scala gezien.

   2. Patrick Buisman

    Heey, ik heb hetzelfde code 36.. fiets geen ondersteuning meer.. display kan alleen maar op stand 1 en loop stand.. soms kan die helamaal niet meer uit..
    Ze zeggen achterwiel sensor.. heb echt geen idee.

    Iemand die me kan helpen,
    Alvast bedankt

 11. Hallo in de lijst van foutcode staat code 21.
  Dit zou de speedsensor zijn, maar krijg deze melding niet tijdens het fietsen, de snelheidsmeter werkt goed, geeft alles aan.
  Kunt u mij uitleggen hoe ik deze foutmelding kan verwijderen?

  1. Achtertandwiel vervangen van 20T naar 18T ,maar nu komt storing 21
   erop,hoe kan ik dat in de comp.veranderen.wie kan mij dat uitleggen?
   Het is een Vogue infinity.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *