Zelf je website bouwen

Zelf je website bouwen vraagt om de nodige kennis, maar is zeker niet onmogelijk, met zelf bouwen kan je de website precies maken zoals jij wilt. Maak voordat je gaat beginnen eerst een schets op een stukje papier en geef hierin de indeling van de website aan.

Een CMS of Html5

Het bouwen van een website doe je normaal gesproken met Html-code, zo bepaal je met deze code hoe de website eruit gaat zien. Het uiterlijk wordt geregeld door CSS-code, deze code bevat de opmaak van de website zoals bijv: kleuren, lettertypes en kopteksten. Later geven de artikelen met tekst en plaatjes inhoud aan je website. Als je iets wilt veranderen of toevoegen zul je dus de Html of CSS-code moeten aanpassen.

Met een CMS (Content Management Systeem) wordt een deel van dit werk uit handen genomen, de Html of CSS-code hoeft niet aangepast te worden. Artikelen schrijven voor je website is met een CMS bijna hetzelfde als een brief typen in het programma Word. Een CMS is vooraf geinstalleerd op een webserver en d.m.v. in te loggen kan je de website beheren.

Zelf je website bouwen, waar moet ik op letten?

Tijdens het bouwen van je website moet je erop letten dat je de Html-code op de juiste manier gebruikt, valideer regelmatig de code zodat er geen fouten inzitten. Schrijf boeiende en unieke teksten in je artikelen, zorg ervoor dat de tekst lekker leest zodat de bezoeker op je website blijft.

Gebruik een “Keyword” en schrijf daar de tekst omheen, gebruik ook synoniemen in je tekst zodat het een compleet verhaal wordt. Google vindt unieke content erg belangrijk en je zal hierdoor stijgen in de zoekresultaten. Als je afbeeldingen gebruikt voor je website, denk er dan ook aan om het “alt” en “titel” attribuut te benoemen, het “alt” attribuut is vooral belangrijk als de afbeelding niet wordt geladen, de alternatieve tekst omschrijft dan de afbeelding die op dat moment niet wordt getoond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven