Categorie├źn
Persoonlijk

Verder leven na een TIA

Verder leven na een TIA moest ik wel even accepteren, in het begin was ik toch wel een beetje het vertrouwen in mijn eigen lichaam kwijt.

Op een donderdagochtend opgestaan met draaiduizeligheid en een gevoel van tintelingen en minder kracht in mijn linkerarm en hand. De avond ervoor ben ik rond 23.00 uur gaan slapen en werd de andere morgen om 05.30 uur met deze klachten wakker.

Toch onderweg naar het werk

Ondanks de klachten toch onderweg gegaan naar het werk, maar na een aantal keer weer draaiduizelig te zijn geweest omgekeerd en naar huis. Huisarts gebeld voor een afspraak, dat kon om 11.00 uur, half uurtje later belde de assistente terug of het ook om 09.00 uur kon! Na diverse testjes bij de huisarts werd er eerst gedacht aan BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid), maar door de tintelingen in de linkerarm werd er een ambulance gebeld en vertrok ik met toeters en bellen naar de SEH van het ziekenhuis.

Op de SEH met een CT-scan

Aangekomen op de SEH van het ziekenhuis eerst met brancard op de weegschaal en toen met mijn hoofd en hals door de CT-scan. De Neuroloog kon daar niets op zien, inmiddels waren mijn symptomen ook al weer minder geworden. Toch werd mij verteld dat ik een TIA had gehad en dat mijn lichaam deze zelf had opgelost.

Wat is een TIA

Een TIA (Transient Ischemic Attack) is een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen. De afsluiting wordt veroorzaakt door een bloedprop, die bloedprop lost weer op. Bron: Hartstichting

Na de CT-scan nog een tijdje op de SEH aan de apparatuur gelegen, mijn bloeddruk werd ieder kwartier gemeten en de hartslag en de saturatie werden gecontroleerd. Na het bezoek van de Neuroloog werd er gelijk een afspraak gemaakt voor een Holterkastje.

Holterkastje dragen

Dezelfde dag ben ik ook een Holterkastje gaan dragen voor een periode van 72 uur. Zodra ik iets voelde of mijn stemming veranderde moest ik op de knop van het kastje drukken en het logboekje invullen met tijdstip en datum. Er zaten 5 plakkers geplakt met een draadje, ook ’s nachts moest het kastje aangesloten blijven.

Medicijnen

Op het recept stonden een aantal medicijnen die ik moest gaan slikken. Een bloedverdunner en een cholesterol pilletje, nu ik dit artikel zit te schrijven is het morgen 2 weken geleden dat het gebeurt is. In het begin had ik bijwerkingen van de medicijnen zoals: duizeligheid, afwezig voelen. Nu zijn deze bijwerkingen een stuk minder.

Verder leven na een TIA

Verder leven na een TIA, ik zal wel moeten! Wandelen en fietsen gaat goed, maar ben wel sneller moe merk ik. Het sneller moe worden is niet alleen van de inspanning maar meer van de indrukken. Ik merk wel dat het voor mijn hersenen vermoeiender is.

Vervolgafspraken

Binnen enkele weken nog een paar afspraken en onderzoekjes in het ziekenhuis met de Neuroloog en de Cardioloog. In overleg met de huisarts ga ik binnenkort proberen om weer een paar uurtjes of dagdeel te werken.

Herken jezelf ook dingen uit mijn verhaal? En wil je die kwijt? Hieronder kan je reageren op het bericht, de reacties kunnen wel door iedereen gelezen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *