Categorieën
Excel

Kennismaken met Excel

Excel is een spreadsheet/rekenprogramma van Microsoft. Excel wordt zowel zakelijk als particulier gebruikt voor uiteenlopende taken. Maak eenvoudig een kasboek met de inkomsten en uitgaven of laat Excel een grafiek voor je maken met de verloren kilo’s van je fitnessprogramma. Kennismaken met Excel laat je zien wat de mogelijkheden zijn.

Wist je dat?

  • In Excel kan je onbeperkt bladen aanmaken in een werkmap
  • Elk werkblad 16.384 kolommen heeft
  • En elk werkblad 1.048.576 rijen heeft

Ontdek de mogelijkheden van Excel, kennismaken met Excel! Het is niet alleen een rekenprogramma, je kan er ook prima je contactpersonen in kwijt met hun adresgegevens. Maak gebruik van sorteren en filteren met je gegevens. Geef iedere cel de juiste eigenschap mee om het maximale uit Excel te halen.

Werkmap

Het Excel-bestand dat je opslaat en gebruikt wordt een werkmap genoemd. In deze werkmap kan je werkbladen aanmaken en deze een eigen naam geven. Zoals hierboven al is beschreven, kan je onbeperkt bladen aanmaken.

Werkblad

Een werkblad in Excel bestaat uit cellen, deze cellen kan je vullen met bijv: tekst, getallen, formules of een afbeelding. Iedere cel heeft een naam die bestaat uit een letter en een cijfer. De letters staan horizontaal en de cijfers verticaal aan de rand van het werkblad.

Cellen

De cellen in een werkblad zijn gevuld met gegevens zoals tekst en getallen. Deze gegevens zijn op te maken met andere kleuren, lettertype of grootte. De eigenschap van een cel wordt gebruikt om de inhoud juist weer te geven, zoals voor datum, valuta, getal en tekst.

Kennismaken met Excel

Er is nog veel meer te vertellen over Excel, regelmatig zal ik hier in dit blog nieuwe artikelen plaatsen over de mogelijkheden van Excel. Heb je zelf een functie van Excel waar je meer van wilt weten? Laat dan een berichtje achter onderaan dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *