Jan W. Webdesign

WordPress onderhouds modus

WordPress vast in onderhoudsmodus

Op een rustige zondagavond mijn site bijwerken lijkt mij een goed idee, na het inloggen zie ik dat er updates zijn voor de plugins en het thema van de site. Ik update altijd alles apart, het is iets meer werk maar als een update mislukt weet ik gelijk welke plugin dit veroorzaakt. Het updaten van de plugins lukt bij allemaal, nu alleen de template nog. Ik gebruik een betaalde template en heb lifetime updates voor deze template, na de update lijkt het dat de site vastzit in de WordPress onderhoudsmodus.

Onderhoudsmodus

Na een tijdje blijft de website nog steeds in de onderhoudsmodus hangen en krijgen de bezoekers mijn site niet te zien, ik kan zelf ook niet inloggen. Ik had dit zelf nog niet eerder meegemaakt en begin een zoektocht bij de bekendste zoekmachine, het blijkt dat dit probleem vaker voorkomt en eenvoudig is op te lossen.
.maintenance bestand

Op het moment dat je iets update op je WordPress website, wordt er een bestand genaamd “.maintenance” in de root map van je website geplaatst. Dit bestand wordt normaalgesproken automatisch verwijderd als de update is voltooid, maar gaat er iets fout dan kan dit bestand achterblijven. Je zult in dat geval het bestand zelf moeten verwijderen om je website uit de onderhoudsmodus te halen. Hiervoor zal je een FTP-programma moeten gebruiken en naar de root map van je website moeten gaan. Daar aangekomen zoek je het .maintenance bestand (zie je deze niet, zorg er dan voor dat punt-bestanden wel worden getoond). Selecteer het bestand en verwijder het. Als je nu weer terug gaat naar je website, zal deze niet langer in onderhoudsmodus moeten zijn.

FTP-programma

Het probleem was snel opgelost, heb via een ftp-programma het “.maintenance” bestand verwijdert uit de root map van de website en de website werkt weer. De melding: tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud, probeer het over enkele minuten nog een keer, is nu verdwenen de site zit niet meer in de WordPress onderhoudsmodus.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *