Jan W. Webdesign

Jan W. WebdesignMet een website heb je een geweldige manier om je informatie, dienst of product op het internet te presenteren. Met een eigen website heb je een constante manier van reclame maken doordat de website 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar is.

Ik wil je hier met webdesign graag bij helpen. Ik weet hoe een goede website te bouwen, wat bedoel ik daarmee?

 • een responsive layout, zodat de site op vele apparaten juist wordt getoond
 • het op de juiste manier schrijven van teksten en sleutelwoorden, om de zoekmachines juist te informeren
 • een rustige layout met een 4-tal kleuren die de uitstraling van de content tot hun recht laat komen
 • het installeren van een beheergedeelte om zelf je site te onderhouden

Voordat men iets koopt of van een dienst gebruik gaat maken, wordt er eerst op het internet gezocht naar informatie. Het is daarom ook van groot belang dat de informatie op de website actueel is en dat verouderde informatie zo snel mogelijk moet worden aangepast of verwijderd. Is de website een naslagwerk, zorg er dan voor dat de informatie zonder spelfouten is.
Low budget

WordpressEen website hoeft niet duur te zijn, er bestaan vele voorbeeld templates die eenvoudig zijn aan te passen. Zelfs als je de website zelf wilt onderhouden zijn er programma’s die gratis gebruikt kunnen worden, ik informeer je hier graag over! Ook een bezoekersteller behoort tot de mogelijkheden, zowel met als zonder icoontje op je website.

Het enige waar kosten aan verbonden zijn, zijn een domeinnaam en webhosting bij een provider. Als dit is geregeld en er is een verbinding met het internet dan is het mogelijk om “low budget” een professionele website te maken.

Het stappenplan voor je website:

 • maak de keuze van de gewenste layout
 • het bepalen van het aantal webpagina’s
 • samenstellen van het navigatiemenu
 • het invullen van de webpagina’s
 • een bezoekersteller installeren
 • eventueel zelf de website onderhouden

Werkwijze

De werkwijze bestaat uit een aantal stappen, uit ervaring weet ik dat je met webdesign altijd moet vooruitdenken bij de stap waar je mee bezig bent. Door de juiste volgorde bij het bouwen van een website kom je later niet voor verrassingen te staan. Voordat ik een website voor je ga maken, zal ik eerst het een en ander aan je vragen zoals:

 1. heb je al een website? zo ja, wat kunnen we voor je betekenen
 2. is er al een domeinnaam of webhosting?
 3. wat wil je plaatsen op de site? informatie over je bedrijf, of je hobby delen met anderen
 4. wil je zelf de website onderhouden?

Webhosting

Als er nog geen webhosting is, kan ik dit voor je regelen. Ik verkoop geen webhostingpaketten maar kan je wel adviseren in betrouwbare webhosting. Dit geldt ook voor een eventuele domeinnaam, vaak worden deze twee gecombineerd met elkaar.

Webhosting betekent eigenlijk de bestanden van je website parkeren op een plekje op een webserver die in verbinding staat met het internet. Zo’n webserver staat vaak bij een hostingprovider waar je dan een plekje huurt voor de bestanden van je website. Je wilt natuurlijk wel dat je website altijd bereikbaar is voor je bezoekers, je zoekt een betrouwbare webhoster!

Als de eventuele domeinnaam en webhosting geregeld zijn ga ik een layout (webdesign) maken voor de website. Hierbij luister ik naar je wensen, als je geen idee hebt kan ik een voorbeeld voor je maken en deze eventueel aanpassen wat betreft kleurgebruik en indeling.

De informatie die wordt aangeboden op de website hangt samen met het aantal pagina’s. En deze pagina’s bepalen de grootte van het navigatiemenu. Dit menu is op iedere pagina van de website zichtbaar zodat de bezoeker vanaf elk punt op de website de rest kan bereiken.


Teksten schrijven

Het invullen van de webpagina’s omvat het schrijven van tekst en plaatsen van eventuele foto’s of plaatjes die door jouw worden aangeleverd. Ik zal er voor zorgen dat de informatie die is aangeleverd vertrouwelijk zal worden behandeld. Tevens houd ik je op de hoogte van de vorderingen, hetzij via e-mail of op een andere manier als je dat wenst.

Na het invullen van alle tekst en eventuele foto’s en plaatjes, installeer ik een bezoekersteller. Deze tellers zijn zowel gratis als betaald te verkrijgen, ik verkoop geen bezoekerstellers maar kan je daarin wel adviseren.

Als er in de loop van de tijd zaken dienen te worden aangepast of toegevoegd dan hoor ik dat graag van je.