Storing in de Sparta ION Software

Storing in de Sparta ION software

Wat was er aan de hand, storing in de Sparta ION software? De GLS Plus staat in de stalling altijd aan de lader, ik heb de fiets nu bijna 3 maanden en er staat 1720 km achter de totaalstand. Vandaag kom ik bij de fiets en zie dat het display 100% aangeeft, dit is anders dan anders. Normaal als er geladen wordt staat er ….bezig met laden….. en anders is het Sparta logo zichtbaar of het display is helemaal uit.

Storing in de Sparta ION software?

Ik vertrouw het niet en maak de lader los van de fiets, het valt mij gelijk op dat de verlichting niet aanspringt en er wordt geen ondersteuningsstand op het display weergegeven. Ik druk op de menutoets en blader door de functies en zie dat de totaalafstand op 0 km staat, hier klopt iets niet!
Als ik de trappers ronddraai wordt er ook geen snelheid weergegeven en de ondersteuning heeft maar 3-standen i.p.v. 5-standen. Ook kan ik het automatisch laden niet aan of uit zetten. Ik denk wat nu, morgen heb ik de fiets weer nodig om naar het werk te fietsen.Zekering

Ik besluit om het kapje aan de onderkant van het frame los te maken en de zekering op te zoeken. Mijn vorige fiets was een RXS Plus en heeft ook een keer een soortgelijke storing gehad. Ik heb de zekering verwijdert en na een halve minuut weer teruggeplaatst. Daarna het kapje weer gemonteerd en het display weer op het stuur geplaatst, het display gaf niets aan en ook met de pijltjestoetsen ging het display niet aan.

De lader aansluiten

Nadat de lader was aangesloten gaf het display 88% aan en ….bezig met laden….., toen de lader uitgezet en de kabel los gemaakt van de fiets. Het display sprong aan en toonde een accu capaciteit van 88%. En toen deed alles het weer, in het menu de tijd weer goed gezet en de fiets gekalibreerd.


Proefrit

Tijdens de proefrit ging alles goed, alles werkt weer en ik heb het gevoel dat de ondersteuning krachtiger is. Al met al een rare storing in de Sparta ION software, ik zal morgen nog even de fietsenmaker bellen en mijn verhaal vertellen, maar ik denk dat zij hetzelfde hadden gedaan.

12 antwoorden
 1. Ruud
  Ruud zegt:

  jan ben jij nog steeds werkende of kunnen we nog met vragen komen want ik heb wat pffff net een leuke fiets gekocht 2e hands bij fietsenwinkel en na 2 keer heerlijk fietsen doet de ondersteuning het niet meer ???

  Beantwoorden
  • Helaas printplaat in de accu kapot daar is helaas niks voor gevonden.behalve 1 persoon op marktplaats zegt dat je printjes in de accu kunt vervangen.
   Helaas printplaat in de accu kapot daar is helaas niks voor gevonden.behalve 1 persoon op marktplaats zegt dat je printjes in de accu kunt vervangen. zegt:

   Iemand op marktplaats kan printjes vd accu vervangen dat is wel heel moeilijk maar hij zegt dat hij dat kan hij heet Piet uw printplaat is defect

   Beantwoorden
 2. Freddy
  Freddy zegt:

  ik heb een 2dehands Sparta ion m Gear gekocht maar na 2 dagen kreeg ik de melding E00003 en in het display geeft hij ook een onvolledige ladingstand die begint op 20 en geeft tot 100 % de ondersteuning werkt niet meer

  Beantwoorden
 3. prisca van dal
  prisca van dal zegt:

  hoi heb een tweedehands sparta e sporty gekocht krijg steeds E001 en E00015 storing staat nu voor derde keer bij de fietsenmaker binnen een maand wat zijn mijn rechten

  Beantwoorden
  • Bert Zeen
   Bert Zeen zegt:

   Moet eerst vertellen dat ik mijn fiets nog weinig Heb gebruikt er stat nu 228 km op en hij is van 2014 , onlangs ging ik er op fietsen, en na een kilometer of 2 viel mijn accu uit en zij ga er me naar de dealer Deze heeft hem doorgemeten en kon er niets aan zien dat de accu stuk was , hij zij het enige wat ik nog doen kan is hem 24uur achter de lader doen , zo gadaan Heb ik hem de volgende dag weer opgehaald , probeer hem maar eens zij die oke Heb het gedaan na 3km weer het zelfde probleem , wat Kan ik nog doen.!!!!!

   Beantwoorden
 4. E.A.B
  E.A.B zegt:

  Beste Jan en bezoekers van deze site!!!,

  Ik heb een Sparta ION waarbij ik kort geleden een nieuwe display hen aangeschaft. Nu heb ik een probleem die opgelost moet worden.
  De display geeft alles gewoon weer, alleen kan ik de standen 1, 2, 3, niet activeren. Hoe vaak, en hoelang ik er op druk er wordt niet doorgeschakeld.
  Ik kan wel de verlichting activeren, maar de activatie van de standen die voor ondersteuning bieden wordt niet geactiveerd.

  Wat kan ik er aan doen? Er wordt ook geen foutcode opgelicht……??

  Groet,

  Bezoeker

  Beantwoorden
 5. peter
  peter zegt:

  Volgens mij komen dit soort storingen als de fiets nat wordt. Ik had het laatst ook na een regenbui. Alles drooggemaakt en toen werkte alles weer!

  Beantwoorden
 6. Long
  Long zegt:

  Beste Jan,

  Ik heb de Sparta ion DT. Ik heb op dit moment het zelfde probleem als jij hebt. Bij mij ging bij het aanklikken van de computer de batterij knippert en gaf 0% aan. Maar als ik de batterij powerknop bij de batterij indruk, gaat de led branden bijna 100%.
  Ik heb de plastic kapje onder het frame ook heb open gemaakt, daar zitten er alleen maar connectoren en een grote zwart verbindingsstuk met tireraps er om heen; geen zekering daaronder. Ik heb ook geprobeerd de zekering los te halen bij de batterijpakket maar tot nu toe geen resultaat. Heb je enig idee over dit probleem Jan???. Gr, Long

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *