Meteo Strijen

Meteo Strijen is een particulier weerstation in de gemeente Strijen, het weerstation is ontstaan uit de interesse voor “het weer” en sinds 13 februari 2014 online op www.meteostrijen.nl en dat 24 uur per dag. Het eerste weerstation was een TFA Primus en had regelmatig een defect aan de sensoren en is in 2016 vervangen door een professioneel weerstation.

Davis Vantage Pro 2

Meteo StrijenMeteo Strijen maakt nu gebruik van een Davis Vantage Pro 2 weerstation, dit weerstation heeft een bekabelde windmeter en de weergegevens worden draadloos verzonden naar de weerconsole in huis.

Er wordt 24/7 gemeten en de min/max meetwaarden worden opgeslagen in het geheugen van de weerconsole.

De windmeter is met een kabel aangesloten op het ISS (witte kastje op de foto) de temperatuur en vochtigheid worden gemeten aan de onderkant en de neerslag komt terecht in de zwarte opvangtrechter aan de bovenkant. Alle verzamelde gegevens worden draadloos verzonden naar de weerconsole.

Dit weerconsole laat alle gemeten waarden zien op een digitaal scherm en met de bedieningsknoppen kunnen nog extra functies zoals: alarmen, min/max waarden en dergelijke worden getoond.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Actueel weer op de website

De actuele weergegevens worden 24/7 getoond op de website, hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Meteobridge en Meteostick. De Meteostick haalt de actuele weergegevens draadloos uit de weerconsole en geeft ze dan door aan de Meteobridge.

Meteobridge

Meteo StrijenDeze Meteobridge Wheather Upload Server kan worden geconfigureerd voor diverse merken weerstations, en een aantal services zorgen ervoor dat de weerdata op de juiste plaats op de website van Meteo Strijen terecht komt.

Deze Wheather Upload Server is energiezuining en vraagt niet meer dan 3 watt vermogen. De opties voor het verzenden van de weerdata zijn erg uitgebreid, met de FTP service worden de data bestanden geupload naar de webserver waar de website draait, met de HTTP upload ontvangen de weerbanners hun actuele weerdata en ook andere weersites worden van informatie voorzien.

Hieronder een overzicht waarnaar toe wordt geüpload:

Social media

Ook op social media is Meteo Strijen te vinden, ieder uur wordt er op Twitter automatisch door de Meteobridge de laatste weergegevens in een tweet geplaatst. En op Facebook wordt er nieuws vermeld tijdens bijzondere weersomstandigheden.