Foutmeldingen Shimano Steps

Foutmeldingen Shimano Steps

Foutmeldingen Shimano Steps

Het Shimano Steps systeem wordt gebruikt voor de e-bike en is er voor City, Trekking en MTB, voor iedereen die graag fietst, op avontuur gaat of naar het werk fietst. Met de extra hulp van het Shimano Steps systeem, krijg je dat extra zetje waar je ook naartoe gaat.

Het elektrisch systeem van de e-bike heeft een aantal onderdelen die met elkaar samenwerken en elkaar voortdurend controleren. Als er een storing optreedt wordt er een waarschuwing of foutmelding getoond op het display.

Onderstaand vindt je een overzicht met waarschuwingen en foutmeldingen Shimano Steps. Wilt je er iets over kwijt laat dan een reactie achter onderaan dit artikel, misschien kunnen andere lezers deze informatie gebruiken om de storing op te lossen.Waarschuwingen Shimano Steps

Foutcode Oorzaak Oplossing
W010 De temperatuur van de aandrijfeenheid is hoog. De bekrachtiging kan afnemen. Gebruik geen bekrachtiging tot de temperatuur van de aandrijfeenheid is afgenomen. Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert.
W011 De rijsnelheid kan niet worden waargenomen. De maximumsnelheid waarbij bekrachtiging mogelijk is, kan afnemen. (Bekrachtiging is mogelijk tot 25 km/h in de hoogste versnelling.) Controleer of de snelheidssensor correct is geplaatst. Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert.
W012 Mogelijk is de crank in de verkeerde richting aangebracht. Breng de crank aan in de correcte richting en schakel het systeem weer in.
W030 Er zijn twee of meer bekrachtigings- schakelaars op het systeem aangesloten. Schakelen is niet mogelijk bij elektrische derailleurs. Verander de bekrachtigingsschakelaar naar de schakelschakelaar, of sluit slechts één bekrachtigingsschakelaar aan en schakel het systeem weer in. Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert.
W031 De kettingspanning is mogelijk niet afgesteld of de crank is mogelijk in de verkeerde positie gemonteerd. De bekrachtigingsfunctie is niet verkrijgbaar. (Elektronisch schakelen werkt echter nog steeds.) Neem contact op met het verkooppunt of een fietsenmaker.
 — Er is een communicatiefout tussen de aandrijfeenheid en de motoreenheid waargenomen. Schakelen is niet mogelijk bij elektrische derailleurs. Controleer of de kabel correct is aangesloten tussen de aandrijfeenheid en de motoreenheid. Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert.Foutmeldingen Shimano Steps

Foutcode Oorzaak Oplossing
E010 Er is een systeemfout waargenomen. Geen bekrachtiging tijdens fietsen. Druk op de aan/uit-knop van de accu om hem weer in te schakelen. Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert.
E012 Het initialiseren van de koppelsensor is mislukt. Geen bekrachtiging tijdens fietsen. Haal uw voet van het pedaal, druk op de aan/uit-knop van de accu en schakel de stroom opnieuw in. Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert.
E013 Er is een afwijking gevonden in de firmware van de aandrijfeenheid. Geen bekrachtiging tijdens fietsen. Neem contact op met het verkooppunt of een fietsenmaker.
E014 De snelheidssensor is mogelijk in de verkeerde positie aangebracht. Geen bekrachtiging tijdens fietsen. Neem contact op met het verkooppunt of een fietsenmaker.
E020 Er is een communicatiefout tussen de accu en de aandrijfeenheid waargenomen.
Geen bekrachtiging tijdens fietsen.
Controleer of de kabel tussen de aandrijfeenheid en de accu correct is aangesloten. Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert.
E021 De accu die is verbonden met de aandrijfeenheid voldoet aan de systeemvereisten, maar wordt niet ondersteund. Geen bekrachtiging tijdens fietsen. Neem voor ondersteuning contact op met het verkooppunt of een plaatselijke fietshandelaar.
E022 De accu die is verbonden met de aandrijfeenheid voldoet niet aan de systeemvereisten.
Geen bekrachtiging tijdens fietsen.
Neem voor ondersteuning contact op met het verkooppunt of een plaatselijke fietshandelaar.
E030 Er is een instellingsfout waargenomen.
Geen bekrachtiging tijdens fietsen.
Neem contact op met de verkooplocatie als de situatie niet verbetert na het indrukken van de aan/uit-knop van de accu en het opnieuw inschakelen van de stroom.
E031 De kettingspanning is mogelijk niet afgesteld of de crank is mogelijk in de verkeerde positie gemonteerd.
De bekrachtigingsfunctie is niet verkrijgbaar. (Elektronisch schakelen werkt echter nog steeds.)
Neem contact op met het verkooppunt of een fietsenmaker.
E043 Een deel van de firmware van de fietscomputer is mogelijk beschadigd.
Geen bekrachtiging tijdens fietsen.
Neem contact op met het verkooppunt of een fietsenmaker.
5 antwoorden
 1. Leo Verton
  Leo Verton zegt:

  Zo nu en dan krijg ik een foutmelding en beginnen sommige lampjes op de accu te knipperen. De fietscomputer wil niet starten en ik kan dus niet fietsen. De accu weer met netstroom verbinden en er weer uit trekken (soms een paar keer) lijkt de accu te re-setten want daar na werkt het systeem weer normaal. Wel vervelend als je 50 kilometer van huis staat en je geen lader of stopcontact bij de hand hebt. Je zult moeten met de fiets aan de hand moeten lopen, zoals ik vandaag overkwam.

  Beantwoorden
 2. Kersten
  Kersten zegt:

  Ik krijg regelmatig de foutmelding W103. Als ik de batterij ontkoppel en weer aansluit is de foutmelding weg.
  Weet iemand de oorzaak van deze foutmelding. Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  • Hans Nickolson
   Hans Nickolson zegt:

   Ik krijg wel een E020 gevolgd door een E010 bij een Shimao Steps op een Trek. Er is al eerder een kabel vervangen tussen batterij en motor, maar dat hielp niet. Op Amerikaanse forums gevonden dat het kan liggen aan vieze contacten tussen batterij en basis station. Advies: goed schoonmaken en insmeren met “petroleum gelly”.

   Beantwoorden
   • Lucia
    Lucia zegt:

    Ik heb het zelfde probleem. We gaan de tip proberen. Kontakjes schoongemaakt en even met vaseline aangetipt…we zijn benieuwd. Morgen gaan we weer een stuk fietsen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *