Foutmeldingen Gazelle Panasonic

Foutmeldingen Gazelle Panasonic Systeem

Foutmeldingen Gazelle Panasonic systeem oplossen

De componenten van de elektrische fietsen met het Panasonic systeem worden voortdurend automatisch gecontroleerd. Als een fout wordt vastgesteld, verschijnt de foutcode op het display.

Wanneer er een foutmelding getoond wordt, kan je deze verhelpen door de oplossing uit de onderstaande tabel uit te voeren.
Of plaats onderaan dit artikel een reactie, zodat anderen u kunnen helpen met het oplossen van de storing.

Foutcode Omschrijving Oplossing
E1 Rotatiesensor fout.
Heeft u de aan/uit toets ingedrukt terwijl u aan het fietsen was?
Druk zonder te trappen op de aan/uit toets om de fiets in te schakelen. Als het probleem niet is opgelost, raadpleeg uw Gazelle specialist.
E3 Batterijverificatie fout.
De batterij wordt niet herkend als een originele batterij.
Plaats de originele batterij.
E5 Schakelverificatie fout.
Het display kan niet gedetecteerd worden.
Controleer de kabelverbindingen en de contactpunten van de houder en het display.
E6 Trapkrachtsensor fout Schakel het systeem weer in. Als het probleem niet is opgelost, raadpleeg uw Gazelle specialist.
E7 Trapkrachtsensor fout Raadpleeg uw Gazelle specialist.
E8 Hall IC error Controleer de kabels tussen de accuhouder en de motor. Raadpleeg uw Gazelle specialist.
E9 Motoreenheid fout Raadpleeg uw Gazelle specialist.
Ec Snelheidssensor Controleer de kabel tussen de accuhouder en de snelheidssensor. Raadpleeg uw Gazelle specialist.
EF Motoreenheid update fout Raadpleeg uw Gazelle specialist20 antwoorden
 1. Kees Kuiper
  Kees Kuiper zegt:

  Ik heb ook een gazelle met E1 storing, 3 mnd terug een nieuwe accu gekocht bij de dealer en nu kan ik de fiets weggooien, ik heb ook een Sparta die veel ouder is en doet het nog steeds op dezelfde accu, voor mij nooit geen gazelle meer.

  Beantwoorden
 2. G.v.d.kreeke
  G.v.d.kreeke zegt:

  Ik heb Een storing het displa blijf op 100% staan dus kan niet meer zien hoe veel ik er mee kan ik heb al paar ge had dat die opeens leeg was wat zou dat kunnen zijn a

  Beantwoorden
 3. van bosch julien
  van bosch julien zegt:

  Allemaal dezelfde problemen , ik zelf heb ook een gazelle met veel problemen maar het ergste is dat ge nergens terecht kunt als ge uw fiets ergens anders gekocht hebt , want de meeste verdelers willen niet herstellen als uw fiets niet van hun komt , en als ge een al vind dan val je van het een in het ander , ik kocht een zilver baterij in 2012 als rezerve na 5 j en bijna niet gebruikt begon de lampjes te pinken en gaf de baterij haar geest , soms werkt die nog dan weer niet maar kon er maar max 20 km mee rijden , bnu zeggen ze koop een nieuwe , toen ik ze kocht betaalde ik nog meer dan 500 euro , heb nu al 3 baterijen liggen waaevan er maar een het doet dat allemaal in 7 j tijd , konklusie voor mij nooit meer een gazelle , mijn vrouw haar fiets een giant is 10 j oud en met dezelfde 2 baterijen werkt die nog uitstekend , bij gazelle die laten je in de kou staan helpenb u niet en alleen kopen telt service kost daar veel geld mvg julien vb

  Beantwoorden
  • Stefan
   Stefan zegt:

   Hallo Julien,

   Is dit de 36 v accu voor het Panasonic delux systeem?
   In deze batterijen zit een printplaat die verhinderd bij storing of diepontlading dat de batterij nog werkt blijkbaar. ikzelf probeer meer kennis op te bouwen door te experimenteren met defecte batterijen van dit type indien er zijn die weg mogen heb ik hier wel interesse in

   Beantwoorden
 4. M.rachak
  M.rachak zegt:

  Goede middag,

  Ik heb een gazelle Orange innergy nog in hele goede staat heb er 2000km mee gefietst. Vandaag doet hij helemaal niets. Hij gaat aan zoals gewoonlijk maar krijg geen ondersteuning. zowel in eco als boost krijg ik geen ondersteuning van de motor. Op mijn scherm krijg ik ook geen foutcode te zien. Ik heb ondertussen de motor los gehaald en op de fiets van m’n vrouw gedaan en er mankeert niets met de motor. “Iemand”?….

  Beantwoorden
 5. Govaert Patrick
  Govaert Patrick zegt:

  Beste,
  Ik heb sinds 4 jaar een Gazelle eco bike in mijn bezit met zilver accu waar ik zeer tevreden over was tot dat de accu het begaf.
  Heb ondertussen 2de accu in mijn bezit maar het gekke is dat mijn originele e3 foutmelding geeft , na googelen kreeg ik de melding dat hij niet origineel was , gek toch .Plaats originele batterij volgens Gazelle ???

  Beantwoorden
    • Stefan
     Stefan zegt:

     Beste,

     De batterij is niet meer te herstellen aangezien er een printplaat in de batterij zelf zit die het beheer doet bij foutmelding E3 is deze niet meer te testen en aanvaard deze de nieuwe cellen niet meer. Ikzelf ben wel steeds geintereseerd in de defecte batterijen om uit te zoeken wat er nu fout gaat ik zou graag de remedie vinden om deze te reviseren.

     Mvg
     Stefan

     Indien u de oude batterij nog hebt

     Beantwoorden
 6. T. Manné
  T. Manné zegt:

  Na de laatste oplading knippert op de accu ( Panasonic ) het linker en rechter lampje aan en uit hij ontlaad en laad wel op.
  Wat zou dit voor probleem zijn en hoe los ik dit op.

  Gaarne een oplossing.

  Beantwoorden
 7. m.dellemijn
  m.dellemijn zegt:

  LS

  orange innergy D53-506/505 accu geeft problemen en tevens foutcode 04, error, waarbij zeer onregelmatige ondersteuning en inhouden tijdens rijden. Gazelle geeft nadat dealer met de noorderzon vertrokken is (Fa.P.Hensen, Lijnsheike 5 Tilburg)
  geen antwoord/reactie. Waarom komt code 04 niet in foutcodelijstjes voor ?
  Wie het weet graag reageren a.u.b. waarvboor b.v.dank m.vr.gr m. dellermijn

  Beantwoorden
 8. thea kemmeren
  thea kemmeren zegt:

  dacht eerst miss een nieuwe knoopcel battery dus er een nieuwe van varta eringedaan gaf nog E 2 AAN de sensoren schoon gemaakt hielp niet originele battery teruggedaan nu E 3 MELDING DUS BATTERY VERTIFICATIE FOUT weet iemand wat ik nu moet

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *