Storing in de Sparta ION software

Storing in de Sparta ION software

Storing in de Sparta ION softwareZondag 26-05-2013 – Vandaag storing in de Sparta ION software, wat was er aan de hand? De GLS Plus staat in de stalling altijd aan de lader, ik heb de fiets nu bijna 3 maanden en er staat 1720 km achter de totaalstand. Vandaag kom ik bij de fiets en zie dat het display 100% aangeeft, dit is anders dan anders. Normaal als er geladen wordt staat er ….bezig met laden….. en anders is het Sparta logo zichtbaar of het display is helemaal uit.

Storing?

Ik vertrouw het niet en maak de lader los van de fiets, het valt mij gelijk op dat de verlichting niet aanspringt en er wordt geen ondersteuningsstand op het display weergegeven. Ik druk op de menutoets en blader door de functies en zie dat de totaalafstand op 0 km staat, hier klopt iets niet!

Als ik de trappers ronddraai wordt er ook geen snelheid weergegeven en de ondersteuning heeft maar 3-standen i.p.v. 5-standen. Ook kan ik het automatisch laden niet aan of uit zetten. Ik denk wat nu, morgen heb ik de fiets weer nodig om naar het werk te fietsen.

Zekering

Ik besluit om het kapje aan de onderkant van het frame los te maken en de zekering op te zoeken. Mijn vorige fiets was een RXS Plus en heeft ook een keer een soortgelijke storing gehad. Ik heb de zekering verwijdert en na een halve minuut weer teruggeplaatst. Daarna het kapje weer gemonteerd en het display weer op het stuur geplaatst, het display gaf niets aan en ook met de pijltjestoetsen ging het display niet aan.

De lader aansluiten

Nadat de lader was aangesloten gaf het display 88% aan en ….bezig met laden….., toen de lader uitgezet en de kabel los gemaakt van de fiets. Het display sprong aan en toonde een accu capaciteit van 88%. En toen deed alles het weer, in het menu de tijd weer goed gezet en de fiets gekalibreerd.

Proefrit

Tijdens de proefrit ging alles goed, alles werkt weer en ik heb het gevoel dat de ondersteuning krachtiger is. Al met al een rare storing in de Sparta ION software, ik zal morgen nog even de fietsenmaker bellen en mijn verhaal vertellen, maar ik denk dat zij hetzelfde hadden gedaan.

6 gedachten over “Storing in de Sparta ION software”

 1. Heb een Sparta Ion en heb ook hetzelfde probleem. Tot gisteren 30km gaan fietsen en deze kwam er niks op display op zijn kop gezet zekering eruit gehaald 5min gewacht er weer ingestoken en lader erin geen reactie

 2. Ik heb een elektrische sparta.
  Maar nu wil de ik na het opladen van de display gaan fietsen,maar hij doet niks helemaal uitgevallen.
  Ben naar een fietsenwinkel geweest,en kan mij niet verder helpen.
  Het gaat om de CU3 ,wat moet ik nu doen want zo heb ik er ook niks aan.
  Wie kan mij helpen a.u.b

  1. Hallo Simone ,
   Heb een Sparta I.O.N (dames fiets) , probleem tijdens het fietsen
   stopt de ondersteuning en het beeld op de display verdwijnt
   helemaal , wat nu?
   Heb de accu gezocht deze zit in het frame ingebouwd ,waar ook de stekker van de oplader in hoort,heb de fiets op zijn kop gezet en ter hoogte van de trappers ,zit een kapje met 2 schroefjes deze los gedraaid en daar zat een groene zekering van 30 amperé, deze eruit getrokken en met een fijn schuur papiertje de zilverkleurige contactjes wat opgeschuurd .
   Zekering +/_ 10 min. eruit laten ,daarna zekering
   terugplaatsen en kapje terug erop,acculader aansluiten ongeveer 20 min. deze eraf halen en een stukje fietsen , en daarna de acculader opnieuw aansluiten , en de display wordt
   weer geactiveerd.
   Gr. en succes ermee Emile.

 3. Sinds een maand heb ik een Sparta ion RXS+ We gingen op vakantie fietsen langs de Moezel. Er stonden 290 km op de teller . Toen de ondersteuning uitviel de storing is precies hetzelfde als hierboven vermeld. Geen licht teller op 0 en geen snelheids aanduiding. Dealer gebeld kon er op afstand niets aan doen. Caravan ingepakt en terug naar Nederland omdat ik toch afhankelijk van de fiets ben. Bij de dealer alles uitgelegd.en geprobeerd er nieuwe software in te zetten, dit lukte niet. Door de storing was geen motorondersteuning aanwezig ,deze belde met Sparta en kreeg ook dezelfde oplossing.zekering achter in de batterij eruit halen ,2 minuten wachten batterij opladen en toen kon de nieuwe software ook weer geladen worden. Alle functie waren ook terug van 3 standen ondersteuning weer 5 standen. Inmiddels weer 200km gefietst geen problemen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *