Foutmeldingen Sparta ION

Foutmeldingen Sparta ION

foutmeldingdisplayFoutmeldingen Sparta ION, deze foutmeldingen komen voor als deze elektrische fiets een storing heeft in het ION systeem.

Deze foutmeldingen worden getoond op het display en beginnen met een Hoofdletter “E” gevolgd door een cijfercombinatie. Soms staan er foutmeldingen op het display die niet beschreven staan in de handleiding van de fiets.

Hieronder staan de foutmeldingen die ik heb kunnen vinden met de oplossing erachter, heb je zelf een foutmelding die niet in het rijtje staat. Plaats dan een reactie onder aan de pagina met de foutmelding.

Indien je bekend bent met de foutmeldingen van de Sparta ION en je hebt aanvullende informatie. Laat het dan weten via het  contactformulier of plaats een reactie aan de onderkant van deze pagina.

Diagnosemeldingen

Melding Diagnose Oplossing
E01 Batterijpakket leeg Laad het batterijpakket op.
E04 Fiets aan de lader aangesloten Ontkoppel de lader van de fiets.
E05 Slechte verbinding naar de motor Schakel de trapbekrachtiging opnieuw in en controleer of het batterijpakket goed in de docking station zit.
E06 Kortsluiting in de verlichting Neem contact op met uw dealer.
E07 Motor buiten temperatuurgrenzen Wacht tot de motor de juiste temperatuur heeft bereikt.
E08 Probleem met de motorsensor
E12
E13 Display reageert niet goed Deze melding kan ontstaan tijdens het plaatsen/afnemen van het display.
E14 Display wordt niet herkend Het display moet opnieuw worden ingesteld. Neem contact op met uw dealer.
E15 Afwijking in het laadmanagement Zet de fiets aan de lader en wacht tot deze volledig is opgeladen.
E16 Constante uitslag krachtsensor Voer een kalibratie uit door 5 seconden de lichtknop ingedrukt te houden.
E17 Maximale motorstroom bereikt door extreme belasting Deze melding gaat vanzelf over als de fiets niet meer belast wordt.
E19 Batterijpakket buiten de temperatuurgrenzen Wacht tot het batterijpakket binnen de temperatuurgrenzen is. Het opladen gaat dan automatisch verder.
E20 Servicebeurt vereist Neem contact op met uw dealer.
E21 Regelaar motorstroom De ondersteuning wordt teruggeregeld door de zware belasting
E22 Problemen tijdens het laden Schakel de verlichting in/uit en wacht 10 seconden. Sluit de lader opnieuw aan. Ga naar uw dealer als de melding terugkomt.
E23 Serienummer motor onjuist Het batterijpakket is niet aangemeld op deze fiets. Mocht dit wel het geval zijn, neem dan contact op met uw dealer.
E24
E28
E29
E30 Geen communicatie met koppelsensor Schakel de trapbekrachtiging opnieuw in en controleer of het batterijpakket goed in de docking station zit.
E32 Batterij elektronica te warm Laat het batterijpakket afkoelen en schakel de ondersteuning opnieuw in.
E34 Bedieningsunit ondersteunt geen accessoires Neem contact op met uw dealer.
E35 Geen communicatie met gashendel Controleer het stekkertje van de gashendel bij de bedieningsunit en plaats het display opnieuw.
E41
E44
E47 Koppelsensor defect Koppelsensor vervangen.
E48 Probleem oplaadsysteem
E99 Servicesoftware geladen vervang fietssoftware Neem contact op met uw dealer.
E0122 Problemen tijdens het opladen van de Range Extender Schakel de verlichting in/uit en wacht 10 seconden. Sluit de lader opnieuw aan. Neem contact op met uw dealer als de melding terugkomt.
E0123 Range Extender wordt niet herkend De Range Extender moet worden aangemeld. Neem contact op met uw dealer.

 

219 gedachten over “Foutmeldingen Sparta ION”

 1. Goedenavond,

  wij hebben een Sparta electrische fiets en die geeft de code E0047 aan. De trapondersteuning doet het helemaal niet meer.
  Ik zag hierboven in de lijst dat deze foutcode betekent dat de koppelsensor kapot is.
  Mijn vraag is: weet iemand wat ons gaat het kosten?

  Alvast bedankt.
  Gemma Meurs

 2. Ik heb fout melding 00018 de fietsenmaker zegt. Nieuwe accu maar deze fout melding komt niet in lijst voor het is een van de eerste sparta Ion , wie weet raad

 3. Ik heb een sparta ion DT 2013.
  Tijdens het fietsen zegt hij accu leeg, terwijl hij nog 90% had. Hij v
  Geeft code E0006. Wat betekend dit?

 4. Hallo,
  Hedenochtend waren onze beide fietsen met de foutmelding E00001, dus de accu helemaal leeg.
  Staan altijd aan de lader zoals afgesproken.
  Het heeft vannacht in Twente minus 12 graden gevroren.
  Nu willen ze niet meer opladen

  Wie heeft raad

  1. eerst lader aan sluiten dan fiets op tillen achter en het wiel een stevige slinger geven en dan 6 uur laten laden meestal is het dan goed

   1. hello andre,
    today i got error E0001 the battery was 80% . when i put it in charger its start from 0 % just 30 min and got 100% .
    what is this problem . is the ION not working under weather -1 or-2
    thank you

  2. Hallo dit had ik vanmorgen ook ik ben ermee naar de fietsen maker geweest en die heeft de zekering eruit gehaald en opnieuw ingedaan er daarna nieuwe software IP gezet en nu doet hij het weer gewoon gelukkig

  1. vandaag zaterdag 3 december ook met de fiets weg geweest en ik kreeg ook een sterretje te zien. snapte er niets van. weet iemand wel wat het betekent

 5. Heb ION RX 2015. pokkeding. naaf keer of 6 vervangen, ketting rammelt. Vorige week viel ineens ondersteuning uit, Dealer nieuwe trapkrachsensor of zo gemonteerd, nu naa dag aan lader code E 0012 en “ga naar dealer”. Toen deed ie het nog. Valt nu herhaald uit na 500M OF EERDER, absurd maar als je bijna stilstaat komt ie telkenmale weer tot leven..

 6. Ik heb een sparta en jij heeft aan E 0003
  En er staat er onder ga naar de dealer
  Ik weet niet wat dat is E 0003 is
  Kunt u er antwoord op geven

  1. eerst lader aan sluiten dan fiets op tillen achter en het wiel een stevige slinger geven en dan 6 uur laten laden meestal is het dan goed

 7. Ik heb een Sparta Emotion c2 en mijn display regaeert niet het is geen afneembare display normaal gesproken branden er lampjes en nu werkt het niet meer?

 8. Mijn fiets geeft een foutcode E-0060. Deze kan ik niet terugvinden. Voor deze foutcode is de fiets bij de dealer geweest ivm foutcode 019 (temperatuur buiten ……
  Toen heeft de dealer nieuwe software geplaatst. Echter na een paar dagen kwam deze code weer boven en staat de fiets dus in storing.

  1. beste judy
   is er al een oplossing hiervoor .Mijn fiets is gisteren voor een service beurt geweest vlak daarvoor viel die uit met de mededeling batterij temp te hoog . Nu vandaag terug van de service beurt viel die onderweg uit met de code e 0060 na de accu er uit en ingezet te hebben deed hij het weer verder prima ,morgen mijn dealer maar eens raadplegen

 9. Ben net 3 dagen in het bezit van een Sparta E-motion met midden motor deze gaf een error in display E0305, zou u misschien weten wat dit betekend.
  Vr. groet,
  J.Bolander

 10. Ik heb een totaal versleten achterbuitenband. Hoe kan ik toch zelf die vervangen zonder dat de motor naderhand niet opstart. Fietsenmakers hier in Marseille hebben geen Sparta software…. Ze zeggen dat het wel zal lukken, maar dat vertrouw ik niet. Wie legt me uit hoe dat toch zelf te doen?

  1. De band is simpel te vervangen alleen, ………… je hebt een moment sleutel nodig! Demonteer het wiel, nieuwe band eromheen en het wiel weer in de fiets zetten. De momentsleutel op 35NM links en recht aandraaien, vervolgens de momentsleutel op 50NM en weer links en rechts aandraaien. Vervolgen de verlichtingsknop een paar seconden indrukken om het systeem te kalibreren .

   1. Even een goeie slinger aan het achterwiel geven. (terwijl de oplader aangesloten zit)
    Hij is nu zo leeg dat ie de oplader niet merkt.
    Dan wekt ie even stroom op waarna de oplader het overneemt.

 11. Ik heb een foutcode E37 (Sparta ION RX+)
  Deze komt niet voor in de lijst.
  Graag wil ik meer info over deze code.
  Dealer heeft accu een reset gegeven en de software overschreven.
  Voorst geeft Sparta aan indien probleem blijft accu te vervangen (deze is getest en in order bevonden)

 12. Heb Sparta ion. Leg hem aan lader. Vijf min laad hij en nu niks meer. Op men computerke kom ook niks op. Wat kan de oorzaak zijn

  1. Hoi Fay,

   Ik heb ook dit probleem met een Sparta ion. Helaas niet voor de eerste keer. Nieuwe e-bike gekocht in januari 2015 die dit probleem gaf na forse regenbuien. Uiteindelijk in juni 2015, omdat ik het zo beu was en ondanks meerdere vervangingen van diverse onderdelen een nieuwe e-bike van sparta gekocht, daar ik dacht dat ik een maandagmorgenfiets had. Helaas in maart 2016 krijg ik dezelfde problemen met de fiets na regenbuien. Software, display, oplader en accu zijn gratis vervangen. Fiets dit het weer prima. Helaas sinds vorige week weer hetzelfde probleem. Ik ben er van overtuigd dat deze problemen voorkomen, als de fiets veel in de regen staat. Helaas is het voor mij niet mogelijk de fiets op een droge plaats te zetten bij mijn werk.
   Zijn deze fietsen misschien niet geschikt voor het klimaat hier.
   Na veel mail en telefoonverkeer wordt de fiets nu opgehaald door sparta en gaan ze in het service centrum aldaar de fiets repareren?

 13. Wij hebben op het display de melding E002, betreft een heren fiets. Batterij nog half vol manlief moest opeens zwaarder trappen, wie weet waarom?

  1. Gelukkig is dit ook simpel op te lossen de display even los halen en met een schone doek de contactpunten van het frontje even schoonmaken en dan is het opgelost

 14. Goedendag, het klemmetje van mijn display van mijn sparta ion xgt was kapot. Tweede hands display gekocht achterkant vervangen en nu is het display blauw, doet niks meer. Iemand hier ervaring mee? Graag hoor ik dan. Alvast dank!

 15. Mijn fiets is voor een onderhoudsbeurt en schoonmaak geweest en nu doet de ondersteuning het niet.

  Op het display staat steeds ‘Error 1’ wie weet wat dit betekend?

  1. dat betekent dat de batterij helemaal leeg is even op de lader zetten het achterwiel een klein stukje in de lucht te trekken en dan even een stevige slinger aan het achterwiel geven zodat hij even draait terwijl de acculader er al opzit en dan is het probleem als het goed is opgelost Dit is bekend bij de meeste goede fietsenmakers

 16. Wanneer ik met mijn sparta heb gereden en hem een 10 tal minuten laat stilstaan (vb bij winkelbezoek) start hij nadien niet meer op. Geen ondersteuning, kmteller blijft op nul staan, lichten werken niet. Enkel na een uurtje “rust” doet hij het weer.
  Alsook wanneer ik de batterij volledig heb opgeladen en deze terug in de fiets steek start hij niet.
  Dan geeft hij foutmelding E0005 weer.
  Wat kan.hier het probleem zijn? ?

  1. Gelukkig is dit een relatief simpel probleem display er weer even af halen en even de contactpunten naar het montagesysteem goed schoonmaken dan er weer opzetten en dan is meestal het probleem weer opgelost kwestie van vuil en smerigheid indien hardnekkig Zou je contact spray kunnen gebruiken in uiterste geval

 17. Onze Sparta m-gear heeft kuren.

  Als eerste is de accu best snel leeg.

  Gistermiddag had ik nog 50/60% accuspanning en toen ik vanochtend wilde gaan fietsen was de accu helemaal leeg.
  Vervolgens de oplader aangesloten maar nu gebeurt er helemaal niets, geen beeld op het display en ook geen geluid uit de lader verder brand het lampje wel van de lader.

  1. Gewoon elke avond als je niet meer met je fiets weggaat moet je hem aan de lader leggen. Dan sta je de volgende dag niet voor een verrassing. Het is wel degelijk goed om dit elke avond te doen. Al heb ik op een dag 2 km gefietst dan nog gaat hij ’s avonds aan de lader. Met mijn eerste e-bike deed ik dat al en heb pas nog gehoord dat degene die hem destijds van mij overgenomen heeft nog altijd met de eerste accu rijdt die nu al ruim 7 jaar oud is.

  2. de oplossing is relatief simpel oplader aansluiten achterwiel een klein stukje optillen en het achterwiel even een stevige slinger geven dus ook dat hij even blijft draaien dan weer neerzetten 6:00 laten laden en dan moet het goed zijn dit is een veel voorkomend probleem met elektrische fietsen gelukkig wel relatief simpel op te lossen bij de meeste goede fietsenmakers is dit probleem bekend

 18. Goedemorgen Sprata fiets vrienden,
  We hebben een sparta m-gear gekocht heerlijke fiets alleen is elke keer als we de accu hebben opgeladen en vervolgens de volgende ochtend willen gaan fietsen de acvu weer helemaal leeg.
  We halen de display na het opladen van de fiets af.

  Er komt GEEN code op het display te staan.

  Wie weet wat er kan zijn.

 19. Bij mijn Sparta ION is het stuur de verkeerde kant uit gedraaid en is de draad afgebroken die het frame inloopt. Ik kan door het verwijderen van de oplaadstekker bij de bedrading komen en heb gevonden waar de draden in terug moeten. Echter weet ik niet welke draad op welke draad moet. Vanuit het frame komen de draden met de kleuren groen, blauw en een zwart/paarse kleur. deze zitten nog vast aan een stekker. Nu heb ik de draden die zijn losgerukt uit de contrastekker en naar het stuur lopen goed bekeken maar ik zie niet direct overeenkomsten. De kleuren van die losse draden zijn: wit, rood en zwart. Wie weet welke draden ik met elkaar moet verbinden?

  1. Ik heb het zelfde problem gehad en heb de draden als volgt
   aangesloten.
   groen op rood. blauw op wit. zwart op zwart.
   de klok werkt weer.hopelijk heb je hier wat aan .
   grt

   1. Mijn fiets geeft ook e15 aan wanneer de accu onder de 50%is zolang ik blijf rijden geen probleem maar wanneer is stop onder de 50% krijg ik deze melding Enig idee ????

 20. Het display van mijn ION GLS geeft een tekentje dat ik niet herken uit de beschrijvingen. Het is een soort ‘zonnetje’ of ‘sterretje’ net onder het icoontje van de verlichting, links in het display. Wat betekent dat ‘zonnetje’ icoontje?

  1. Dat sterretje of zonnetje heb ik sinds vandaag ook op mijn display, wie weet wat dat is. Ik ga morgen mijn dealer bellen voor de zekerheid.

 21. Ik heb langdurig storing gehad met mijn Sparta e-bike
  Steeds 0004 communicatiestoring dit is keurig opgelost.
  Kreeg van de fabrikant kosteloos een nieuw voorwiel met motor.

 22. Ben van plan een Koga E-XTENSION (2016) te kopen. Deze heeft een ION motor in het achter wiel. Doe ik hier verstandig aan of kan ik beter een Koga E-Lement ( 2016 ) met Bosch motor kopen. Wie heeft ervaring hiermee zodat ik misschien een goede keus kan maken.
  Laat het mij weten!

 23. mijn vrouw rijdt al 4,5 jaar met een Sparta ion XT ,die al 1,5 jaar oud was toen ze hem kocht Ze gebruikt hem voor woon/werk. In het begin was hij erg lui. Hij is vorige week voor het eerst naar de dealer geweest voor het vervangen van tandwielen voor/achter en ketting .Het eerste wat de dealer zij “u laat hem veel te weinig op” Bij het uitlezen bleek dat maar 7% te zijn. Het verhaal dat hij continu op de oplader moet zitten geloof ik niet, de accu is het bewijs dat hij na bijna 20000km nog steeds goed kan functioneren . Weet iemand hoe je vocht uit het display kan krijgen ?

  1. Mijn sparta ion N8 geeft code E30 en tijdens het fietsen Stotterd hij heel erg en heeft niet volledige Power. Kan dit door vocht komen, aangezien het de laatste dagen zoveel geregend heeft?

   1. helaas en een klein beetje Tot mijn spijt zie ik dat heel veel mensen last hebben van dit probleem Gelukkig is het heel makkelijk op te lossen hou het frondje er even af en maak de connectie even goed schoon de contactpunten moeten goed schoon zijn is het echt hardnekkig dan kun je een heel klein beetje contactspray gebruiken in uitzonderlijke gevallen

  2. Wat vocht in het display betreft: leg het display op een verwarming die niet al te heet is. Ook een kachel waarin een waakvlam brandt, doet het goed. Zelfs een niet al te warme föhn die je op enige afstand houdt, doet het.
   Het kan overigens best lang duren voordat al het vocht verdampt is, maar de aanhouder wint.

 24. hallo
  ik heb een nieuwe accu geplaatst in de sparta maar heb geen ondersteuning
  lampjes doen het niet en de accu geeft 100% aan display gaat ook zo weer uit

 25. Ik heb pas een 2de hands sparta energy inside gekocht maar na ongeveer 3/4 kilometer gaat de fiets steeds zwaarder fietsen en geeft de accu nog maar 80% aan. Ook geeft het display aan dat de code e0021 aan als ik even goed door trap. Ik denk zelf dat het achterwiel kapot is of van binnen aanloopt. Als ik de fiets ook in de schuur wil zetten gaat dit heel zwaar…..het is dan ook net of het wiel aanloopt. Weet iemand wat dit kan zijn? Alvast bedankt.

  1. Heb het systeem al eens gekalibreerd? Dit kan via je bediening aan het stuur, door het knopje van de verlichting ingedrukt te houden. Ook kan het zijn dat de koppelsensor aan de trapas opnieuw afgeregeld worden. Ga naar een Spartadealer om het elektrisch motor/accu systeem uit te lezen, wat er aan de hand is. Succes!
   Lees hier voor meer info: http://training.ebsc.nl/ebsc/nd/fresco/content/revisions/IET_2013_NLv1/3/Checklist_ION_Technology_ION_NL.pdf

  2. Achterwiel met motor? Rolt het wiel ook zwaar zonder elektrische ondersteuning? Oorzaak kan zijn: de wiellagers defect of de magneten in het achterwiel zijn verroest en het chroom laat los, zodat dit chroom laagje tussen de luchtspleet komt te zitten en dus het wiel rolt zwaar. Dit chroom laagje wordt verpulverd en komt op de printen in het wiel terecht en daar kan het ook schade aanrichten.

 26. Koga e-tour 2, 5 jaar oud. Geeft foutcode E-0037. Batterij met 100% begonnen. Loopt terug naar ongeveer 57% geeft dan foutcode E-0037; batterij leeg en ga naar dealer. Wie kent foutcode E-0037

 27. Hallo
  Vanmiddag nog gefiets niks aan de hand, wil ik vanavond weer fietsen staat er E14- weet nu wat het is maar mijn display is ook wel los aan de zijkant. Kan ik ergens zo’n nieuwe display krijgen (vierkant) en wat gaat alles dan ongeveer kosten.
  Hoop dat iemand mij kan helpen want is wel mijn vervoer.

 28. Bij het repareren van de achterband, dus het op de kop zetten van de fiets is de displaybevestiging beschadigd en heb ik via mp een andere display gekocht.
  kan ik die zelf installeren ? en zoja kunt u aangeven hoe?

 29. Hallo,
  De Sparta fiets van mijn oma geeft al een tijdje t foutmelding E-003 aan? Kunt u mij daarbij helpen wat de probleem ervan is?

  Alvast bedankt

 30. Hallo
  Mijn Sparta geeft E 0046 aan wie weet wat ik moet doen?
  Mijn dealer is met vakantie dus daar kan ik niet terecht.

 31. Hoi allemaal

  Heb een batavus padova easy spirit
  Tweedehands er zat geen lader bij nieuwe lader gekocht en opgeladen en nu geeft hij een code e0005 aan
  Weet iemand wat dat in houd en wat ik er aan kan doen
  Alvast bedankt
  Mvg Yolanda

 32. Ik heb een Ion RX+ uit 2013 en vanaf deze week een paar keer gehad dat display en ondersteuning uitviel, maar vervolgens wel weer gewoon opstart, geen fout code op het display, iemand een idee?

 33. Ik heb in januari 2015 een nieuwe Sparta Ion RX gekocht. Deze fiets gebruik ik dagelijks voor woon werkverkeer. Helaas sinds mei hapert de fiets. Na nacht opladen fiets gepakt en display er opgezet. Geen contact. Accu weer aangesloten geen stroom. s’avonds deed de fiets het weer gewoon. Accu was ook honderd procent Dealer alles nagekeken kon niets vinden. Wel nieuwe oplader genomen ivm blootliggend draad. Helaas 2 dagen later hetzelfde probleem Overleg met sparta nieuwe display geplaatst en accu opgeladen volgens voorschrift. Vrolijk weer op weg met de fiets, maar helaas nog geen 100 meter ver valt alles weer uit. Nu wordt accu opgestuurd naar sparta en gaan ze deze doormeten. Mogelijk is een nieuwe accu nodig. Ik denk echter dat ik een maandag editie fiets heb gekocht, helaas. herkent iemand dit probleem? Nog een toevoeging, display geeft geen foutmelding ook software uitlezen niet. Als de fiets wel weer contact maakt kun je aan de tijd zien wanneer de fiets geen contact stroom heeft gehad.

  1. Ik heb hetzelfde mankement gehad. Bij mij was de oorzaak een defecte houder van het display, zomaar van de een op andere dag viel het display uit en had ik geen ondersteuning. Volgende dag deed hij t weer maar viel ook weer uit. Fietshandelaar heeft displayhouder vervangen, fiets was pas 3 maanden oud.

  2. Hoi heb dat probleem ook eens gehad. Ze hebben toen een nieuw contactdoos geinstalleerd die verbinding maakt met de accu.Daarin was aan de binnen kant een gebroken contact.
   Hopelijk helpt het je. Inmiddels al een tijdje geleden zie ik.

   1. Beste Jack,

    Ik heb vorig jaar in juni 2015, omdat het probleem met de fiets bleef, een nieuwe Sparta ION RX gekocht. Wilde eigenlijk een ander merk kopen, maar na diverse testritten op andere merken, ging mijn voorkeur toch uit naar de Sparta. Dealer is mij tegemoet gekomen met de prijs.
    Tot mijn grote spijt en ergernis heeft deze nieuwe fiets hetzelfde probleem gekregen sinds drie weken. Het is begonnen na forse regenbuien. Mijn in ziens kan deze fiets niet tegen veel regen en ontstaat er op een of andere manier een vochtprobleem. Heb Sparta een mail gestuurd, om met mij tot een goede oplossing te komen.

  1. Dat betekent dat de accu te heet is door overbelasting. Dus de boel laten afkoelen, de lader eraf. Heeft waarschijnlijk ook te maken met een zeer warme dag (hittegolf).

 34. Mijn fiets staat dag en nacht aan de lader. Ik wou vanmorgen weg fietsen en plotseling doet de ondersteuning het niet meer en kreeg code E01 terwijl ik hem net van de lader heb gehaald. Iemand een idee?

  1. Ik heb dit ook . Dit betekend dat de accu accuut leeg is en vlgs de fietsenmaker is er een accucel stuk. Ik heb hem ook dag en nacht achter de lader maar de reden dat hij stuk is gegaan, is waarschijnlijk omdat ik de fiets niet vaak genoeg gebruik.

   1. Vaak kunnen wij er iets aan doen door een procedure te volgen. Er hoeft niet altijd iets stuk te zijn, wel als de klacht steeds terug komt.

  2. dit probleem is gelukkig vrij simpel op te lossen het heeft te maken met de sensor in de lader en daar kun je helemaal niks aan doen maar het is wel op te lossen op een andere manier Je zet de fiets neer zet de lader aan til het achterwiel een heel klein beetje op geeft even een goeie slinger aan het achterwiel en laat hem dan gewoon even zes uren laden bijna altijd is het probleem dan opgelost Het betekent Simpelweg dat de lader de accu niet ziet

  1. De fiets van mijn moeder geeft dezelfde foutmelding E0018.
   Weet u misschien al wat het is?

   Ik vrees zelf dat hij te lang uit de oplader is geweest en ik heb net gelezen dat daar onherstelbare schade van kan komen.
   (lekker is dat 🙁

   mocht u inmiddels iets anders hebben gehoord, kunt u mij dat dan aub doorgeven?
   vriendelijke groet,
   Marjam

 35. Ik heb zelf erg veel problemen gehad met mijn Sparta ION en ben voor een andere fiets gegaan. Mijn keuze is gevallen op een tweedehands elektrische Trek die ik overigens heb gevonden via tweedehandsfiets.com. Ben hier tot nu toe erg tevreden over en kies niet snel meer voor een Sparta ION waarbij ik meerdere malen een E12 code heb gehad.

 36. Hierbij heb ik het probleem dat de motor slecht loopt en als de accu kabel los koppel en weer herstel dan is het weer een poosje goed

  De display geeft geen fout melding aan iemand ervaring ?

  E08 is een sensor probleem maar dat ligt aan de print niet aan de sensor dit weet ik omdat ik de print heb hersteld

 37. Ik heb een sparta ion van 9 jaar oud en met dezelfde accu al 25000km gefietst. En ik had een foutmelding E0015 met de accu helemaal leeg, en ik wist dat dit met de accuspanning te maken heeft dus ik dacht die accu zal wel stuk wezen na zo veel km. Maar ik dacht de zekering eruit en opnieuw er in en opnieuw laden, maar de lader maakte wel geluid maar ik kreeg geen stroom in de accu, en de lader stopte na een half uur en deed hij het weer een poosje, maar ik had nog een andere lader die had ik nog overgehouden van de fiets van mijn vrouw, die dezelfde fiets had als ik met dezelfde lader, die ze voor 2 jaar terug gestolen hadden, dus andere lader eraan en ik heb de accu weer vol en de foutmelding is weg. Dus mijn lader was kapot.

 38. Ook ik heb een foutmelding 0005 van mijn Sparta ION-Gear DLI
  Ik kan nergens vinden wat deze betekend.
  Kan iemand mij advies geven? b.v.d.

  1. Dan is de stekker naar achterwiel niet goed in elkaar gestoken los contact is dit niet het geval dan zit de storing in het achterwiel printplaat stuk

 39. Heb een Batavus Easy Padova. Gisteren tijdens het fietsen (in de regen) werd mijn display steeds vager en viel uiteindelijk helemaal weg. Ik had nog wel trapondersteuning. Vandaag na een paar kilometer fietsen viel ook de trapondersteuning uit. Omdat display het niet doet, weet ik ook de foutmelding niet. Heb al kalibreren geprobeerd. Weet iemand wat dit is?

  1. Dan moet je de contactpuntjes schoonmaken met contactspray, als het goed is is het dan weer goed anders zit er een kortsluiting in het systeem.

 40. Mijn Sparta ion Blackline staat helaas bij de fietsenmaker… Nadat hij vorige week dinsdag met die enorme regen buiten heeft gestaan kreeg ik foutmelding E005 communicatieprobleem. Dus het eerste wat je denkt: vocht. Aan de lader en lekker in de schuur wegzetten. Maar helaas.. geen verandering, dus weggebracht. Nu net te horen gekregen dat de motor kapot is. mmm… is dat echt? Kan dat zomaar na een plensbui… geen idee.. maar ja: 499 Euro. Schrikken.. Iemand anders nog ideeen wat het zou kunnen zijn? Niet dat ik geen vertrouwen heb in de fietsenmaker maar soms zijn de niet geijkte wegen ook goed om te proberen….

  1. Ik had afgelopen vrijdag ook een probleem met E005, het is bij de dealer opgelost het was een simpel probleem n.l een kabeltje onder bij de standaard had ik los getrokken, met de fiets van de standaard halen

 41. Hoi ik heb een Sparta XTS van 2011 met 8200 km. Krijg nu al een hele tijd foutmelding E05 (communicatie probleem) en nu ook E08, heb al een nieuwe display houder, kabeltje in frame (beschadiging gerepareerd), nieuw display , software updaten (helpt maar eventjes) geprobeerd, en nu ook nog E08 (motorsensor ga naar dealer). Wat staat me nog te wachten?

  1. Ben benieuwd wat de fietsenmaker kan , want ook ik heb E08
   de fietsenmaker geeft aan motor sensor werkt niet goed
   lijkt me een fabrieksfout als het meer voor komt

  2. Verkopen die fiets is een probleem ding. Ik heb zelf de xgt gehad is dezelfde fiets maar dan met voorwielaandrijving, de x-series zijn niet altijd goed zitten probleem exemplaren tussen.

 42. Ik heb een 2 de hands Sparta ion m-gear GL fiets gekocht maar wat blijkt na ong 20 km en de accu op ong 60 % valt hij ineens op 0 wat kan dat zijn!! er staat geen fout melding in de display ….help.

  1. Goedemorgen,

   Heeft u een oplossing van iemand gekregen voor dit probleem?
   Bij mijn Sparta ion rx 2010 gebeurt nl precies hetzelfde!

   Groet,

   Altinus Meijerink

  2. veel van deze klachten komen door het niet altijd aan de lader houden van de fiets.
   De fiets moet zoveel mogelijk aan de lader liggen.De fabrikant geeft zelfs geen garantie als de ladertijd minder dan 30% is.
   Probeer eens om de zekering uit de accu te trekken(onderzijde)
   dan kijken of de contacten niet ge0xideerd zijn, zekering terugplaatsen en minimaal 24 uur aande lader hangen zodat er ook een egalisatielading plaats vind.

   1. Dat klopt inderdaad dat doen veel mensen niet goed, net als terugschakelen met de gewone versnelling dan kan de motorplaat scheuren en de vertanding slijt harder.

  3. Spanningsverschil tussen de batterijcellen, dat kun je verhelpen door de zekering er even uit te doen en dan er weer in. dan gaat hij een onderhoudslading doen, helpt dat niet als hij weer vol is dan is de accu kapot.

 43. Ik heb bijna om de drie vier weken pech met mijn sparta ion rx .De ene keer geeft hij aan 0008 dan weer 005 gs zo maar door .Wat zouden jullie doen ik heb deze foets twee jaar staat meer bij de dealer dan dat ik er op kan fietsen

  1. e5 melding is vaak oxidatie van de accuzekeringcontacten, of de motorstekker.
   Ook kunnen de pinnetjes van de motorstekker te ver naar binnen geschoten zijn.

 44. Nadat ik ging fietsen gelijk e15 storing en accu plat.

  nu was de accu voorraad nog 37% ,dus thuis op de lader gezet en accu lader stopt met laden en de accu zelf is nog niet vol.

  daarbij steeds nog e 15 storing ,na de fiets gereset te hebben is de melding weg.

  Wat is hier aan de hand geweest.

 45. Ik heb geen foutcode op het dislpay van de sparta ion en de accu laadt niet meer op de ondersteuning werkt wel nog ?
  de lader van de fiets heeft dit veroorzaakt ik heb de lader aan een andere accu aangesloten en deze accu geeft in het display aan dat hij constant aan de lader staat code E004?
  Ik ben bang dat bijde accus niet meer te herstellen resetten zijn?
  De zekering heb ik al verwijderd maar dit geeft geen resultaat,aan het wiel draaien ook niet,het licht aan en uit 10 seconden wachten ook niet.
  In eerste instantie kreeg ik bij beide accus foutcode E 022.
  Wie weet een oplossing?
  Het zijn accus met een zwevende zekering en ingegoten prent(van het nieuwere type).

 46. Ik heb een batavus padova royal.
  Gisteren normaal gefietst zelfs een stukje van een heuveltje af met 30 km per uur.
  Toen ik thuis kwam heb hem aan de lader aangesloten, en toen ik de fiets van de lader afhaalde en met de fiets wilde gaan rijden gaf hij aan op het display Batterij temperatuur buitengrenzen.
  Wat wil dit zeggen?
  Kijk regelmatig op het display, maar blijft dit aangeven, heb wel aan de lader aan gesloten.
  Wat kan ik zelf doen om dit probleem op te lossen?

  Mvg
  Rinus Bosma

 47. Leuk, zie allerlei foutmeldingen voorbij komen, maar E0025 is er niet bij.
  Die had ik en moet nu terug naar de dealer na al een flink stuk zonder ondersteuning te hebben gefietst.

  1. Ik heb inmiddels het antwoord. De fietscomputer bevatte software voor demogebruik. Na 50 km stopt hij ermee. De dealer was vergeten voor een proefrit van 2 dagen de software te vervangen.

 48. Mijn schoonvader heeft een Batavus Padova Easy Royal electrische fiets waarvan de trommel van de motor in het achterwiel (met opschrift “ION technologie” op de trommel) defect is (bus afgebroken).

  De reparatiekosten voor het vervangen van een compleet nieuw wiel zijn dusdanig hoog dat het niet de moeite is om er een nieuw achterwiel erin te laten zetten.

  Nou heeft de fietsenmaker aan mij voorgesteld om zelf een tweedehands achterwiel op de kop te tikken en dan met de fiets terug te komen voor montage en aanmelden/kalibreren.

  Ik heb voor een redelijke prijs een achterwiel van een Koga Miyata Tesla op de kop kunnen tikken en deze heeft een andere motor van het merk Toprun in het wiel zitten welke ook bij het iets oudere model Batavus Padova toegepast word.

  De fietsenmaker heeft het wiel vervangen maar krijgt deze niet aangemeld, fietscomputer blijft errorcode E-0005 aangeven.
  De fietsenmaker vermoed dat de motor defect is maar ondanks er veel oplichters op internet zitten, kan ik me niet voorstellen dat de verkoper mij willens en wetens een defecte motor verkocht heeft.

  Kan iemand mij vertellen:
  1: Of een Toprun-motor en het nieuwere type motor (met opschrift “ION technologie” op de trommel) uitwisselbaar zijn?

  2: Of er nog verschil zit tussen een Toprun-motor van een Batavus Padova of Koga Miyata Tesla?

  3: Als je een nieuw achterwiel in een fiets zet zonder dat je deze aangemeld hebt, verschijnt er dan ook error E-0005 in het display?

  Wie kan mij hier iets meer over vertellen?

 49. Opgemaakt op 25 mei 2014. Ik heb een Spartamet ION. (2 accu’s.) 2 laders. Nu zegt mijn computerke over de ene lader op het dashboard letterlijk.

  “Verkeerde lader aangesloten”

  Krijg hier geen foutcode bij dat zou E39 moeten zijn.

  Nu is mijn ene acculader kabel zwart van kleur en de ander ook,maar bij de ene kabel zit een groene rand verwerkt op de jack (uiteinde) En die laatste geeft die foutmelding. Ja ik heb garantie en ga terug dat snap je wel.

  Verder zou deze fiets ongeveer 40 km per uur moeten rijden. Nee dat is niet gevaarlijk. (niet zeuren dus)

  Maar dat doet deze fiets niet. Wel is dat hier beloofd en geschreven. Is dit software matig aan te passen.

  Ja, je moet mee trappen en ik ben een geoefende fietser. Maar ik haal maar 27 km per uur en rijdt dan zogenaamd tegen een muur op.

  1. Dat zou dan de eerste Spartamet zijn die 40km/h zou bollen….
   Volgens de manuel is de maximum snelheid 25km/h en dat is maar goed ook!!!!

 50. Ik bezit na volle tevredenheid een Sparta Ion. Vele km gereden.
  Vanmorgen een vreemd probleem de Totaal verreden km stand is weg!?
  Ook de accu knippert 0%.

  Alles lijkt gereset, computer geeft geen foutcode.
  Iemand een idee wat er aan de hand is en hoe op te lossen?

  1. hoi Pjottr, ik heb na het noodweer van afgelopen maandag precies het zelfde probleem met mijn sparta ion rx.. Ik was blij dat ik thuis was [zonder ondersteuning] maar deed de oplader aan de accu. Maar die laade niet op,nu laad de batterij wel weer op, maar hij blijft maar opladen..En de display doet het een paar sec, en idd GEEN foutcode [alles op 0]..En valt dan weer uit.. Heb jij inmiddels een oplossing? Of iemand anders..

   in afwachting Peter…

   1. Hallo, hebben jullie al een antwoord bij mijn fiets ook sinds maandag, hij staat nu bij de dealer die weten het ook niet….

   2. ook wij hebben een probleem met de sparta ion rx nadat hij op 27 mei 2014 tijdens de hevige regenval van di dag heeft buiten gestaan. De ondersteuning viel na 20 Km uit. Battery 0% en geen ondersteuning meer. Dus terug en dan zonder ondersteuning 10 Km. Opnieuw laden en de volgende dag zag het er goed uit. Maar ja na 20 Km weer fout. Dus naar de dealer en aan de computer om de foutcodes uit te lezen. Contact gehad met sparta en het leek op een connector welke geen goed contact maakte. Deze schoongemaakt en het zag er goed uit. Een paar dagen later maar weer een rit maken en ja het ging weer fout. Dus maar weer naar de dealer en aan de computer. Na overleg met sparta hebben die aangegeven dat het voorwiel met de motor ter controle naar sparta moest. Nu bericht van de dealer gekregen dat de motor vervangen wordt. Gelukkig hadden wij de garantie verlengd t/m 5jaar zodat het ons geen geld gaat kosten. Fiets is nu 4 jaar oud en tot nog toe altijd prima geweest. Kan de fiets niet tegen veel regen?
    Zou in ons land wel moeten.
    Volgende week is de fiets weer klaar en kunnen wij hem weer gebruiken.

    1. Dit is mij dus ook overkomen je kunt met een Sparta fiets dus niet in de regen fietsen omdat er dan water in de motor komt. Het is mij dus ook naar 4 jaar overkomen alleen heb ik de pech dat ik niet wist van de garantie verlenging .
     Door mijn ziekte heb ik de eerste jaren nog maar weinig gefietst en de teller staat nu op 2100 km.
     Ik had nog niet in de regen gefietst en nu naar 4 jaar wel een keer en het ging meteen mis.
     Het is gewoon een constructie probleem alleen wil Sparta dit niet toegeven en laat je lekker stikken.

 51. in 2007 sparta fiets gekocht modelION MGear, met verlengde garantie
  Op 11-06-2009,12-06-2009,24-06-2009 geeft hij storing E5.
  volgens de lijst zijn dit communicatie problemen.
  op 10-06-2011 is er storing E123. op 6-08-2012 geeft hij storing e 14 en e 21.
  op 03-10-2012 storing e8 27-010 storing e8 29-11 storing e 14
  op 21-07-2013 storing E8, 27-10 storing E829-11 storing E14 en is de display vervangen
  vanaf dat moment heb ik niet normaal meer kunnen fietsen. Er is nog 8 keer de melding E8 geweest en telkens kon ik maar even fietsen en sloeg de motor weer uit en sloeg op de rem.Op 19-2-2010 heb is er een nieuwe accu geplaatst en een range extender omdat ik op een volle accu maar 29 km kon fietsen. alles is ondertussen vervangen en mijn fiets fietst niet elektrisch. wat kan ik nu nog doen

  1. Even de trapsensor nullen. Dus naast de fiets gaan staan en dan de lichtknop 5 a 10 seconden ingedrukt houden. Dat is alles.. Succes

  2. Beste Rien ik lees dat U de accu zelf heeft vervangen
   Mijn vraag is kan ik dat zelf en zo ja hoe moet dat.
   Bij voorbaad dank voor U antwoord,
   Gr,Herman

   1. de accu moet na het vervangen opnieuw ingelezen worden.
    De fietsenmaker heeft een speciaal programma en aansluiting waarmee dit moet gebeuren

 52. Wij hebben twee nieuwe sparta ion rx special edition 2014 aangeschaft.
  We hebben er nu ongeveer 250 km mee gereden.
  Nu geeft 1 van de fietsen plotseling een storing E46 aan en werkt de ondersteuning niet meer.
  De dealer kan de fiets niet reparen en na overleg met de sparta servicedienst is de fiets nu opgestuurd naar de Sparta fabriek.
  Ben benieuwd wat de uitslag van het onderzoek wordt.

  1. De fiets is terug van de fabriek, volgens rapport motor en controller vervangen.
   Dit natuurlijk onder volledige garantie.
   Een nadeel is wel dat de fiets bijna 3 weken weg is geweest.
   Hopen dat de storing niet weer voorkomt

 53. Ik lees veel vragen over bepaalde codes omtrent ion fietsen. Laat ik met E30 beginnen. Dit is een fiets met voorwielmotor en dichte of open kettingkast. Hier zit aan de rechterkant van het achterwiel een koppelsensor (rond kastje) die meet o.a hoeveel kracht u op de pedalen zet en regelt dan ook de mate van ondersteuning. als deze een melding aangeeft zit er een storing in, alleen fietsenzaken hebben gereedschap om het achterwiel los te maken. Koppelsensor kost 70euro. Het achterwiel loshalen, en weer vastzetten (wiel recht erin, linkerasmoer 25nm, dan koppelsensor 40nm, dan asmoer 25nm)en de koppelsensor opnieuw kalibreren is vaak voldoende. Kost +/- 15-30euro aan arbeidsloon (max 15min werk voor fietsenmakers)

  E15 is een lege accu. Als je deze opgeladen hebt (minimaal 2-3uur) en daarna bij het fietsen weer leeg is, is een accu cel kapot. ‘accudokter’ reparareert accu’s voor +/- 200euro, geen garantie. Accu kost voor de klant +/- 400euro ligt eraan welk type, met standaard 2 jaar garantie.

  De letters LU. Vind je vaak in fietsen van oa Koga (e active – e comfort) met een display aan linkerkant van het stuur. Deze zit met bevestigingsbeugel vast en daaronder een kapje met een batterij. Zit een 2032 batterij in, als je deze vervangt is t klaar. Als je een bedieningspaneel met 3 knopjes hebt met 1.ondersteuning omhoog. 2 mode. 3 ondersteuning naar beneden. (mode knopje is om de fiets aan te drukken). dan moet je daarna de tijd opnieuw instellen. dat doe je door als de fiets aan is, de 2 knopjes (boven en onder) voor ondersteuning omhoog en naar beneden tegelijk in te drukken, hierdoor kan je de tijd instellen, menu afsluiten weer tegelijk bovenste en onderste knopje indrukken.

  E013 is een display wat eraf genomen en er opgezet is.
  E014 is een verkeerd display, bijv die van de andere fiets.
  Als je een verkeerde accu op de fiets zet, doet die het ook niet. Geeft ie code E037

  E004 code is aan de lader aangesloten. Doet die niets met laden, kan de lader stuk zijn. Is de lader goed kan er een probleem zitten in de accu. Hiervoor moet je je dealer bellen.

  Ik lees ook wat over een accu vervangen in een garantieperiode, waarvan de klant denkt dat dit overbodig is. Fietsenzaken mogen om bepaalde redenen dit niet repareren, en als de fiets jonger is als 2 jaar is het een nieuwe accu bestellen, oude terugsturen naar de fabrikant en het volledige bedrag krijgen ze terug, + een beetje arbeidsloon voor t monteren en aanmelden van de accu. Is de fiets ouder als 2 jaar is t bij veel fabrikanten geen garantie. Tenzij je kunt aantonen dat je fiets minder dan 500ladingen heeft gehad, of meer als 80% aan de lader heeft gestaan (over de tijd van aanschaf tot heden) en maximaal 1 diepteontlading heeft gehad.

  Verder adviseer ik bij elke (Batavus Koga Sparta) Ion of Gazelle deze minimaal 1x per jaar voor een servicebeurt te brengen naar je dealer. Nieuwste software in de accu en de sensoren in het achterwiel kalibreren is 10min werk, kost max 20euro (hoop ik dan, wij vragen 12.50), zo voorkom je een hoop problemen

  als er verder nog vragen zijn, ik kom hier nog wel eens kijken

 54. Heb een 4 jaar oude Sparta ion.
  Wanneer ik deze aan de oplader koppel
  Is de accu na verloop van tijd helemaal leeg!
  Dat kan niet de bedoeling zijn van de oplader…

 55. Wie kan mij help ik heb een sparta ion comfort.
  Steeds als met mijn fiets aan het fietsen ben geeft die van vol naar leeg aan
  krijg dan de code E15 de batterij is dan binnen een klein uurtje weer opgeladen. Wat kan daar de reden van zijn

 56. wie kan me helpen
  heb n sparta ion
  ik laad mn batterij op en als ik stekker uittrek geeft hij niets meer aan
  ik zie dat hij laad
  maar stekker eruit geeft bat niets meer aan

  1. Hallo ik heb deze fout ook dikwijls gehad, het is echter veel erger geworden nadat ik de fiets buiten had laten staan en het had enkele nachten heel erg geregend . Hierna veel code E 00030 gehad, ook temperatuur 0 graden , tijd 00:00 lading batt 0%.
   Ik ben zelf gaan zoeken en heb gevonden een com fout met de trap,torq sensor van het achterwiel. Na meten bleek de weerstand van de com draad erg te variëren , dit zorgt voor de fout. Bij het loshalen van de kabel bleek er een breuk te zitten bij de witte draag. Na het nakijken van dit Kabeltje blijkt dat deze broos geworden is en snel breekt. Deze kabel is echter niet geschikt voor buitengebruik en bewegingen zijn niet toegestaan voor het type kabel wat sparta en batavus hiervoor gebruiken.
   Je kan de sensor vernieuwen a 70€ ex uurloon, ik weet niet of dit verstandig zal zijn daar de andere kabels in het frame van de zelfde materialen zijn gemaakt? Ik heb het zelfde probleem………ga ik repareren wetende dat de ander kabels ook op breken staan? Of gewoon een andere kopen rond de 500€??
   Greetz jeroen

 57. E01 Batterijpakket leeg
  E03 Batterij defect
  E05 Communicatieprobleem
  E06 Kortsluiting in de verlichting
  E07 Motor buiten temperatuurgrenzen
  E08 Probleem met motorsensor
  E09 Elektronicaprobleem in de motor
  E10 Software niet goed geïnstalleerd
  E11 Elektronicaprobleem in batterijpakket
  E12 Storing in batterijelektronica of motor(aansluiting)
  E14 Display onbekend / niet aangemeld
  E15 Batterijspanning te laag
  E16 Constante uitslag krachtsensor
  E17 Maximale motorstroom bereikt
  E18 Spanningsverschil tussen batterijcellen
  E19 Batterij buiten temperatuurgrenzen
  E20 Servicebeurt vereist ( verschijnt als – – -)
  E21 Motorstroom teruggeregeld ivm hoge temperatuur
  E22 Laadprobleem
  E23 Serienummer van motor is onjuist
  E24 Twee hoofdbatterijpakketten aangesloten
  E25 Fiets niet rijklaar gemaakt
  E26 Slechte interne communicatie in de motor
  E27 Interne fout in de motor
  E28 De motor is ge-reset
  E99 Nieuw onderdeel gemonteerd; vervang fietssoftware

  E01 Batterijpakket leeg Batterij leeg
  E03 Batterij defect Ga naar dealer
  E05 Communicatieprobleem Communicatieprobleem
  E06 Kortsluiting in de verlichting Verlichting defect
  E07 Motor buiten temperatuurgrenzen Motor te warm
  E08 Probleem met motorsensor Ga naar dealer
  E09 Elektronicaprobleem in de motor Ga naar dealer
  E10 Software niet goed geïnstalleerd Ga naar dealer
  E11 Elektronicaprobleem in batterijpakket Nvt (niet getoond)
  E12 Storing in batterijelektronica of motor(aansluiting) Ga naar dealer
  E14 Display onbekend / niet aangemeld Onbekend display
  E15 Batterijspanning te laag Nvt (niet getoond)
  E16 Constante uitslag krachtsensor Kalibreer fiets
  E17 Maximale motorstroom bereikt Nvt (niet getoond)
  E18 Spanningsverschil tussen batterijcellen Nvt (niet getoond)
  E19 Batterijpakket buiten temperatuurgrenzen Batterijtemp buiten grenzen
  E20 Servicebeurt vereist Servicebeurt aanbevolen
  E21 Motorstroom teruggeregeld ivm hoge temperatuur Beperkte ondersteuning
  E22 Laadprobleem Laden start niet
  E23 Serienummer van motor onjuist Onbekend batterijpakket
  E24 Twee hoofdbatterijpakketten aangesloten Nvt (niet getoond)
  E25 Fiets niet rijklaar gemaakt Ga naar dealer
  E26 Slechte interne communicatie in de motor Nvt (niet getoond)
  E27 Interne fout in de motor Nvt (niet getoond)
  E28 Motor is ge-reset Nvt (niet getoond)
  E29 Geen communicatie met bedieningsunit Nvt (niet getoond)
  E30 Geen communicatie met koppelsensor Koppelsensor niet gevonden
  E31 Kortsluiting in accessoire-aansluiting Nvt (niet getoond)
  E32 Elektronica in batterijpakket te warm Batterijtemp buiten grenzen
  E33 Balanceercircuit functioneert niet Nvt (niet getoond)
  E34 Bedieningsunit ondersteunt geen accessoires Onderdeel niet ondersteund
  E35 Geen communicatie met gashendel Geen comm. met gashendel
  E36 Geen communicatie met hartslagreceiver Geen comm. met ontvanger
  E37 Geen communicatie met batterijcircuit Ga naar dealer
  E38 Te grote stroom in rusttoestand Nvt (niet getoond)
  E39 Verkeerde lader aangesloten Verkeerde lader aangesloten
  E40 Overstroombeveiliging heeft ingegrepen Nvt (niet getoond)
  E41 Overstroombeveiliging heeft ingegrepen Nvt (niet getoond)
  E42 Fout bij interne spanningsmeting Nvt (niet getoond)
  E99 Nieuw onderdeel gemonteerd; vervang fietssoftware Ga naar dealer

    1. Sinds kort staat bij mij ook batt Lu op het display als ik de motor aanzet.
     Batterij vervangen en hetzelfde batt Lu verschijnt. Wel had ik voor de vervanging geen licht.
     De klok gaat iedere keer bij inschakelen naar 12:00 uur.
     Moet ik nog ergens anders iets resetten?
     bij voorbaat dank

     1. Bij mij precies hetzelfde, batterij vervangen helpt niet. Is het bij u inmiddels opgelost?

  1. E15 afwijking inj het laadmanagement-oplossing-zet de fiets aan de lader en wacht tot deze volledig is opgeladen.
   E17 maximale motorstroom bereikt door extreme belasting– deze melding gaat vanzelf over als de fiets niet meer belast wordt. Meer te vinden op internet-bikes.com

 58. Foutmelding E-0048:
  Inmiddels blijkt bij de fietsenmaker dat dit een ‘probleem in het oplaadsysteem’ betreft.
  Helaas verder geen informatie kunnen krijgen, maar het betekent i.i.g. een nieuwe accu (ja, volledig onder garantie natuurlijk)
  Ik wil gen discussie starten, maar een nieuwe accu lijkt mij eenzelfde oplossing als de motor van een auto vervangen als de V-snaar piept…

 59. Wat Edwin heeft, heb ik ook; zojuist nog gefiets, wel erg hard – 29km/u op standje 5 (ja ja, dat is zwaar, daarom ook maar even volgehouden). Na afloop was de accu nog bijna vol.
  Nu proberen op te laden en alles gaat knipperen met een foutmelding E-0048.
  Geen idee wat het inhoudt; ik laat de fiets eerst maar eens opladen, dan later maar naar de dealer.

 60. Mijn Sparta (2 maanden oud) gaf onder het fietsen plotseling de foutcode 0008 aan met de mededeling : ga naar de dealer. Ondersteuning viel uit .ongeveer 1 minuut later na het display enkele keren te hebben verwijderd deed hij het weer. Daarna geen last meer gehad.
  Wat is de foutcode 0008 ?

 61. De onze geeft 0048 aan en bij het opladen blijven eerst alle leds knipperen daarna gebeurt er niets wie kan ons helpen.

  gr edwin het gaat om een sparta rxs+

  1. De accu kan leeg zijn, of het display maakt slecht contact. Haal het display er eens af en plaats het weer terug. En anders gewoon terug naar de fietsenmaker met deze nieuwe fiets.

   1. De accu van de fiets is 100 % geladen. Als ik ermee ga fietsen was de verlichting in beginsel even heel kort aan, later na een stop weer wel langer. De verlichting werkt dus wel zo nu en dan, maar totaal geen verlichting op hetvierkante display. daar baal ik ontzettend van.
    Ik heb de fiets via webwinkel gekocht en wat verder van huis opgehaald. Hoe gaat het dan met de garantie?

    Groetjes,
    Petra Bastiaansen

 62. LS Het voor wiel van de sparta ion gaat schokkend te keer bij het rijden in de zwaartse editie 3
  hij geeft aan foutmelding e0012 wat betekend dat mensen in de 2e kracht toevoeging gaat het beter

 63. Ben in het bezit van een Sparta ion. Vandaag is de fiets gevallen, daarna geen display functie meer. Wilde in eerste instantie ook niet meer laden, zekering vervangen. Krijg wel melding ” E-0012 neem contact op met dealer” .Wat kan deze melding betekenen?

 64. goedendag ik ben sinds kort eigenaar van een Batavus Padova easy grand prix 2010 nu heb ik deze uit laten lezen en er staan code`s in die niet relevant waren maar wie ik toch graag wil weten ,de dealer zei niets aan de hand gewoon fietsen.het gaat om de code E5,E29.
  kunt u mij hier een antwoord op geven,voor de rest een top fiets.

 65. Heb een ION RX+ 2012
  Vandaag voor een servicebeurt geweest kreeg het rapport mee van het uitlezen.
  Staan foutmeldingen bij die hier niet op staan.
  E41
  E13 deze kwam verscheidene malen voor.
  E24
  E29

  1. Ik heb E29 nog niet eerder gezien, heb nu een drietal foutmeldingen zonder omschrijving. Zal deze week eens informeren wat het betekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *