Content schrijven voor je website

Content schrijven voor je website

Content schrijven voor je website doe je niet even! Voor de meesten is het moeilijk en saai tegelijk. Toch is teksten schrijven één van de belangrijkste taken voor een goede website.

Hoe moet je beginnen?

Alle begin is moeilijk, ik vind het zelf ook moeilijk om een tekst te schrijven en zal je in dit artikel vertellen hoe ik het aanpak en dat een bepaalde volgorde aanhouden voor mij best goed werkt.

Voordat je content gaat schrijven moet je eerst een onderwerp hebben om over te schrijven, dit onderwerp kan één of meerdere woorden zijn. De woorden van het onderwerp moeten voorkomen in de “url” van de pagina en in een koptekst zoals een “H1, H2 of H3.” Verzin ook gelijk een aantal synoniemen, is het onderwerp bijv. “de kapper” gebruik dan ook woorden in de tekst zoals: herenkapper, dameskapper, shampoo, knippen enz.Het onderwerp

Het onderwerp van de tekst zijn de belangrijkste woorden van het artikel, zet deze woorden aan het begin van de eerste alinea en gebruik ze een aantal keer verderop in de tekst. Zet het onderwerp ook een keer in een koptekst, op deze manier komt het op verschillende plaatsen en manieren terug. Schrijf ook over de synoniemen van het onderwerp, hierdoor gaat de kwaliteit van het artikel omhoog en door deze manier van schrijven zal ook een zoekmachine zoals “Google” meer waarde toekennen aan het artikel.

Tekst opbouw

Hanteer voor jezelf een aantal spelregels voor het schrijven van content voor je website. Bedenk dat een bezoeker de tekst op de pagina eerst scant en daarna pas begint met lezen. Wordt er niets gevonden dan klikt de bezoeker de pagina weg en zet zijn zoektocht elders op het World Wide Web voort.

  • schrijf korte alinea’s en probeer hierdoor de aandacht van de lezer te houden
  • verplaats je in de gedachten van de bezoeker en schrijf wat je doelgroep wil lezen
  • gebruik kopteksten
  • maak gebruik van opsommingen

Content schrijven

Alleen jij weet alles van je dienst of product om unieke content te schrijven. Benoem de voordelen ten opzichte van de concurrentie en overtuig de bezoeker door een opsomming van die voordelen. Oude website teksten gebruiken op een nieuwe website, ik zeg doe dat niet! Je kan beter deze teksten herschrijven en teksten toevoegen, ook een zoekmachine zoals “Google” ziet graag nieuwe tekst verschijnen in zijn index.

Eigen beeldmateriaal

Een plaatje of filmpje zegt soms meer dan “1000 woorden”, een plaatje toevoegen aan de tekst kan heel goed werken om iets te verduidelijken of uit te leggen. Zorg er dan wel voor dat het bestand niet te groot is van formaat, grotere bestanden laden langzamer en dat kan de vriendelijkheid van je pagina nadelig beïnvloeden.

Zorg ervoor dat het onderwerp van de tekst terugkomt in de bestandsnaam van het plaatje en voorzie de “alt-tag” eveneens van deze tekst.


Linken naar andere pagina’s

Met content schrijven voor je website kan je ook een link maken naar artikelen op een andere website of blog. Let er dan wel op dat de pagina waar naartoe wordt gelinkt opent in een nieuw tabblad of venster en wel over het zelfde onderwerp gaat.

Probeer ook om een link terug te krijgen naar je pagina, dit zal de positie van de pagina in de zoekresultaten van “Google” positief beïnvloeden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *