Bezoekersteller

Bezoekersteller voor je website of blog

Met een eigen website of blog mag een bezoekersteller niet ontbreken. Het geeft inzicht in hoeveel bezoekers er naar je site of blog komen en vooral welke pagina’s er worden bezocht. Het is waardevolle informatie om te zien wat de bezoeker doet, zoals bijvoorbeeld het kopen van een product, informatie aanvragen of zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Een bezoekersteller wordt door website eigenaren verschillend gebruikt. Zo heeft de één alleen maar interesse in het aantal bezoekers en de bekeken pagina’s en de ander wil graag weten met welk apparaat wordt gekeken en op welke pagina de bezoeker de site weer verlaat.

Bezoekersteller kiezen

Er zijn diverse gratis tellers die de bezoekers van je website kunnen meten, ze werken allemaal d.m.v een stukje script dat in de <head> van de pagina wordt gezet. De tellers die ik het meest interessant vindt zijn “Piwik” en “Google Analytics”, beide zijn gratis en laten heel veel zien over de bezoeker.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Piwik

BezoekerstellerDe Piwik bezoekersteller is gratis open-source software dat geinstalleerd wordt op een webserver, je bent hierdoor zelf eigenaar van de data. De bezoekersdata wordt opgeslagen in een database, de webserver moet wel aan een aantal eisen voldoen om de Piwik teller goed te laten werken. Je kan ook kiezen voor een betaalde versie, je data van de Piwik teller wordt dan gehost door “Innocraft” en je kan eerst een 30-days trial proberen om te kijken of het wat voor je is.

De Piwik teller is hier te downloaden en meer informatie over Innocraft vind je hier.

Google Analytics

Een andere veel gebruikte bezoekersteller is die van Google, deze teller is ook gratis en laat ook op vele manieren informatie zien over de bezoeker. Na het aanmaken van een account, maak je een property aan met de naam en instellingen van je website. Het verschil met de Piwik teller is dat je bij Google Analytics geen eigenaar bent van de bezoekersdata.

De Google Analytics teller kan je hier vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *